News

Imagini sfâșietoare, în primele secunde după atentatele din Sri Lanka! Ce s-a întâmplat în biserici

Autor: Ana Chivu | 21.04.2019 | 14:28
Cum arată bisericile din Sri Lanka după masacru?
Mai multe explozii produse aproape simultan au adus decesul a 183 de oameni și a 450 de răniți. Exploziile s-au petrecut în trei hoteluri și trei biserici, în cursul dimineații de duminică. Din păcate, vizate au fost bisericile dintr-un loc unde era bine cunoscut faptul că majoritatea populației este catolică, deci se va afla la biserică, respectând tradiția. Sri Lanka este un sat insular din Asia de sud. Makoritatea locuitorilor sunt budiști, catolicii fiind în număr de aproximativ 1,2 milioane. Populația totală este de 21 de milioane, 70% budiști 12% hinduși, 10% musulmani și 7% creștini.

Imagini sfâșietoare de la masacru din Sri Lanka!

Masacru din Sri Lanka a adus sute de morți și de răniți. Ultimul bilanț a arătat că cele șase explozii din hoteluri și biserici au adus nu mai puțin de 183 de decese și 450 de răniți. Autoritățile au semnalat faptul că cel puțin 9 dintre persoanele care s-au stins în timpul exploziilor sunt turiști. Imaginile de la tragedie sunt de neimaginat!

Ușile și ferestrele bisericii de la „Sfântul Sebastian”. „Biserica noastră a fost atacată cu o bombă, vă rugăm să ne ajutați să aflăm dacă familiile noastre sunt aici”, se arată într-un mesaj postat de pe un site de socializare oficial al Bisericii „Sfântul Sebastian”. Atacurile asupra bisericilor și hotelurilor ar fi fost comise de către atentatori-kamikaze.

Masacru din Sri Lanka! Imagini sfâșietoare din biserici
Masacru din Sri Lanka! Imagini sfâșietoare din biserici

Klaus Iohannis, despre exploziile din Sri Laka

Președintele României a condamnat atacurile produse în ziua Paștelui catolic și a transmis că libertatea religioasă și credința trebuie apărate.  “Condamn cu fermitate atacurile înfiorătoare la adresa oamenilor nevinovaţi din Sri Lanka în duminica Paştelui.

Condoleanţe tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie să apărăm libertatea religioasă şi credinţa”, a scris şeful statului pe o rețea de socializare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!