News

Imagini și detalii înfiorătoare de la locul în care și-au pierdut viața cei doi polițiști brăileni! Acuze dure la adresa autorităților: “Mașina era un sicriu pe roți”

10.06.2020 | 16:02
Imagini si detalii infioratoare de la locul in care siau pierdut viata cei doi politisti braileni Acuze dure la adresa autoritatilor Masina era un sicriu pe roti
ADVERTISEMENT

Imagini și detalii înfiorătoare de la locul în care și-au pierdut viața cei doi polițiști brăileni apar în mediul online și nu numai. Mai mult de atât, tragedia pare că repune pe tapet o problemă mult mai veche a oamenilor legii. Astfel, după ce doi colegi au murit carbonizați, prinsi între fiarele mașinii, polițiștii fac front comun și solicită mașini mai bune pentru patrulare.

Imagini și detalii înfiorătoare de la locul în care și-au pierdut viața cei doi polițiști brăileni!

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol a subliniat această problemă și a explicat printr-un comunicat că polițiștii trebuie să primească autospeciale care să îi protejeze, nu care sa îi bage în mormânt.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de o tragedie fara margini, vorbim de doi colegi. O colega care a terminat scoala de cateva luni de zile si un coleg care era politist de 20 si ceva de ani. Doi oameni foarte importanti. Este destul de greu de explicat modul in care s-a produs accidentul si mai ales cumun scurt-circuit a generat acea flama care a aprins carburantul din rezervor.

Acuze dure la adresa autorităților

Se pare ca impactul a fost foarte violent pentru ca in alte conditii nu ne explicam cum de nu au reusit colegii sa iasa din autospeciala ori si-au pierdut constiinta ori au fost incarcerati.

ADVERTISEMENT

Referitor la autospeciale, evident ca ne dorim masini mai bune cu care sa putem patrula. In conditii extreme, e clar ca avem nevoie autospeciale care sa ne protejeze”, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

Și președintele SNPPC a transmis că se simte nevoia reînnoirii parcului auto al Politiei Romane, doar că acest lucru este oprit de interese financiare mult prea mari.

ADVERTISEMENT

“De cel puţin 10 ani, fac eu propunerea. Sa dezvoltam un contract de furnizare cu Dacia, e productia noastra interna si e bine pentru ambele parti. La 5 ani s-ar putea face si buyback.

Sunt foarte multe interese, insa, mai ales financiare, ale Guvernului, ale tuturor celor care lucreaza la Guvern.

ADVERTISEMENT

Nu avem o atitudine profesionista fata de acest aspect, ci o atitudine strict pe interes financiar, asta e parerea mea”, a spus Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual

Acesta a explicat și variantele prin care cei doi polițiști brăileni și-au pierdut viața. “Sunt doua cauze posibile, din punctul meu de vedere. Fie o defectiune tehnica, fie o eroare umana. Accidentul e foarte ciudat. Sosea in linie dreapta, trafic nu, masina s-a dus direct in pom.

Sunt expertize in derulare. O sa fie o expertiza medico-legala pe cauza mortii, dar si o expertiza pe masina, daca se mai poate expertiza ceva“, a mai spus Dumitru Coarnă.

Vă readucem aminte că cei doi erau polițiști la Secția 4 Poliție Rurală Ianca și se aflau în misiune de patrulare în momentul accidentului. În ciuda faptului că drumul era drept, Mihai Bara, în vârstă de 45 de ani, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un pom.

Agentul șef Mihai Bara si agentul Ana Maria Manea (21 de ani) au rămas blocați în mașină. Din păcate, în ciuda intervenției echipajelor de prim ajutor, cadavrele celor doi au fost găsite carbonizate

 

ADVERTISEMENT