News

Imagini șocante din SUA. Sacii cu cadavre nu mai au loc în morgă și sunt mutați în camerele de spital

14.04.2020 | 22:35
Imagini socante din SUA Sacii cu cadavre nu mai au loc in morga si sunt mutati in camerele de spital
ADVERTISEMENT

Morgile spitalelor au devenit neîncăpătoare în Detroit. Imaginile incredibile publicate de jurnaliștii americani au devenit virale și au arătat lumii proporția dezastrului provocat de coronavirus în SUA.

Dezastru în morgile din SUA

CNN a obținut mai multe fotografii de la Spitalul Sinai-Grace din Detroit, una dintre cele mai afectate zone ale americii. Din cauza faptului că morgile sunt pline, sacii cu cadavrele oamenilor sunt transportați în camere de spital și depozitați într-un mod incredibil.

ADVERTISEMENT

Marshall Cohen, un cunoscut jurnalist CNN, a tras un semnal de alarmă și a publicat fotografiile: „Acesta este adevăratul cost uman al #COVID pe care nu îl vezi foarte des la televizor. CNN a obținut fotografii de la personalul ER la un spital din Detroit, arătând cadavrele înghesuite în camerele libere, deoarece morga era plină. Aproape 1.500 de oameni au murit în Michigan și 23.000 la nivel național”.

Cadavrele sufocă spitalele din Detroit
Cadavrele sufocă spitalele din Detroit. Foto: Twitter

Imaginile arată cum mai mulți saci cu cadavre au fost mutați într-o cameră a spitalului pentru că morga era plină. Un lucrător de la Secția Urgențe a dezvăluit situația: „Tot ce știu este că am rămas fără paturi pentru toți pacienții, așa că nu a mairămas spațiu pentru cadavre”.

ADVERTISEMENT

Publicarea imaginilor a sensibilizat opinia publică, însă a provocat un scandal imens la spitalul din Detroit, unul dintre cele mai sărace orașe din SUA.

Potrivit CNN, spitalul va achiziționa unități frigorifice portabile pentru a le acorda respectul cuvenit celor decedați.

ADVERTISEMENT
Sacii cu cadavre sunt mutați în camere de spital
Sacii cu cadavre sunt mutați în camere de spital. Foto: Hepta

Pacienții care mor la spitalul nostru sunt tratați cu respect și demnitate, rămân aici până când pot fi preluați corespunzător.

La fel ca spitale din New York și din alte părți, am alocat resurse suplimentare pentru a sprijini gestionarea temporară a crizei provocate de Măsuri speciale împotriva COVID-19, a declarat Brian Taylor, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești.

ADVERTISEMENT
  • 25.394 de oameni au murit în SUA din cauza COVID-19
Tags: