News

Imagini șocante în Grecia. Măgarii care transportă turiști în Santorini sunt tratați cu bestialitate. VIDEO

08.07.2019 | 16:25
Măgari chinuiti in Santorini

Imagini șocante au fost înregistrate în Grecia, unde măgarii sunt abuzați de stăpânii lor care îi folosesc drept taxiuri vii pentru turiștii supraponderali! Animalele sunt biciuite, lovite, iar rănile lor deschise sunt acoperite de muște, iar proprietarii lor nu le oferă nici măcar apă, potrivit dailymail.co.uk.

Imagini cu măgari chinuiți în Santorini au apărut pe rețelele de socializare

Insula Santorini este un adevărat paradis, după cum mărturisesc toți turiștii care ajung cu zecile de mii în fiecare vară. Aceasta însă este un adevărat iad pe pământ pentru măgarii care sunt folosiți masiv în turism. Aceștia sunt obligați să transporte turiști supraponderali, pe o căldură insuportabilă, iar dacă refuză să se mai miște, proprietarii lor le aplică corecții fizice greu de imaginat.

Un clip lansat de grupul de activiști de la PETA arată că măgarii sunt folosiți ca taxiuri pentru a transporta turiștii grei pe pietrele pitorești ale insulei. Animalele sunt pline de răni provocate de șeile care nu sunt bine fixate, dar și de proprietarii lor care sunt supărați pe animalele care câteodată refuză să se miște.

 

Proprietarii animalelor încalcă legea în fiecare zi

PETA susține că proprietarii animalelor încalcă zilnic legea, deoarece nu le oferă animalelor apă și un loc unde să se odihnească pe caniculă. Santorini se întinde pe 30 de kilometri pătrați și are o populație de 25.000 de locuitori. Primarul Nikolos Zorzos a limitat numărul de ambarcațiuni care pot aduce turiști în Santorini la 8.000 pe zi, din cauza suprapopulării insulei grecești.

Mai mult de 108 000 de persoane au semnat o petiție online în vara anului trecut, prin care cereau stoparea utilizării măgarilor pe post de taxi!

Autotritățile au stabilit ca măgarii să nu mai care mai mult de 100 de kilograme, însă proprietarii animalelor încalcă legea în fiecare zi pentru turiștii supraponderali, care plătesc 6 euro pentru o cursă cu măgarul. Medicii veterinari spun că un măgar nu ar trebui să care mai mult de 20% din greutatea sa!

Tags: