News

Imagini șocante într-o școală din Suceava: elev bătut de trei colegi pe holul instituției

10.10.2020 | 11:37
Imagini socante intro scoala din Suceava elev batut de trei colegi pe holul institutiei
ADVERTISEMENT

Imagini șocante au fost surprinse într-o școală din județul Suceava.

Trei elevi au fost filmați în timp ce îl băteau pe unul dintre colegii lor pe holul instituției.

Un al patrulea elev a filmat incidentul și l-a publicat pe internet, conform Stop Bully Romania.

Elevul a fost bătut de 3 colegi, în timp ce al patrulea filma

Imaginile au fost surprinse la Școala Gimnazială Bivolărie din Județul Suceava.

„Între timp asta se întamplă din păcate în Școala Gimnazială Bivolărie din Județul Suceava. Pe perioada stării de ALERTA copii sunt în mod normal trimiși la școala ca sa învețe carte, din păcate realitatea este total diferită. Sperăm ca conducerea școlii să-i identifice și să se ia măsurile necesare unui astfel de comportament. Inclusiv cei care încurajează incidentul să fie trași la răspundere”, este descrierea videoclipului urcat pe paginile de Facebook și Instagram ale asociatiei Stop Bully Romania.

Imaginile arată un elev care este agresat de un coleg de-al său, în timp ce alți doi privesc. La un moment dat, cei doi elevi intervin la rândul lor, și încep să dea pumni și picioare, în timp ce „cameramanul” se amuză copios.
Nu cunoaștem motivul agresiunilor, întrucât din imagini nu se poate deduce.
Din păcate mica violenţă reprezintă principala problemă întâlnită în instituţiile de învăţământ preuniversitar, faptele de lovire şi alte violenţe reprezintă mai mult de jumătate din infracţiunile sesizate în ultimul an şcolar. Rata medie a infracţiunilor sesizate în şcoli la nivel de judeţ este de 0,59, majoritatea violenţelor apar drept consecinţe ale unor conflicte spontane ce pleacă de la certuri banale între copii.
Prevenirea violenţei în şcoli, a delincvenţei juvenile şi a victimizării copiilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română. De peste 10 ani, Poliţia Română derulează programe de prevenire care au drept scop scăderea riscului victimal şi infracţional în rândul copiilor, şcolile reprezentând zonele către care se orientează cu precădere eforturile în activitatea de analiză şi prevenire.

Conform Poliţiei Române, în rândul copiilor agresivitatea cunoaşte o multitudine de moduri de exprimare, de la agresivitate fizică, la agresivitate verbală sau indirectă – manifestatată prin jigniri, intimidare, discriminare, marginalizare sau hărţuire.