News

Bucureștiul, așa cum nu l-ai mai văzut! Imagini spectaculoase publicate de Agenția Spațială Europeană

10.04.2021 | 11:48
Bucurestiul asa cum nu lai mai vazut Imagini spectaculoase publicate de Agentia Spatiala Europeana
ADVERTISEMENT

Mai multe imagini spectaculoase cu Bucureștiul au fost publicate de Agenția Spațială Europeană. Astfel, capitala a fost surprinsă din spațiu de cei doi sateliți ai misiunii Copernicus Sentinel-2.

La rubrica „Earth from Space”, agenția a prezentat clădiri emblematice, bulevarde, dar și parcuri și lacuri din București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia au oferit și un video cu imagini din satelit. Vorbim despre cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării.

Imagini cu Bucureștiul publicate de Agenția Spațială Europeană

Populația stabilă de 1.883.425 de locuitori face ca Bucureștiul să fie printre marile orașe din Uniunea Europeană. De altfel, conform unor estimări ce iau în considerare persoanele fără domiciliu în oraș, sau în tranzit, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere economic, București este orașul cel mai prosper din România și este unul dintre principalele centre industriale și noduri de transport din Europa de Est.

Orașul are facilități pentru convenții, instituții de învățământ, zone culturale, centre comerciale, și zone de agrement fiind de departe cel mai căutat din țară de către tineri. .

ADVERTISEMENT

Orașul este administrat de Primăria Municipiului București, are același nivel administrativ ca și județele României și este împărțit în șase sectoare.

Sectoarele sunt dispuse radial și numerotate în sensul acelor de ceasornic, astfel încât fiecare să aibă în administrație o parte a centrului Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, nu există un consens administrativ în legătură cu numărul de cartiere ale orașului, dar Planul Urbanistic General al Bucureștiului identifică 70 de cartiere diferite.

Pe de altă parte, un studiu antropologic al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a identificat mai mult de 100.

ADVERTISEMENT