News

Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare din 21 iunie. Video live

21.06.2020 | 10:16
Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare din 21 iunie Video live
Imagini spectaculoase cu eclipsa de soare din 21 iunie. Video live. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eclipsa de soare din 21 iunie a creat un spectacol extraordinar pe cer, iar cei care nu au putut vedea fenomenul o pot face prin intemerdiul acestui video live.

Pe 21 iunie are loc eclipsa de soare din acest an, un fenomen cu totul deosebit. Inelul de foc, punctul culminant al eclipsei, a putut însă fi văzut doar din anumite zone ale planetei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, eclipsa totală s-a putut vedea pe un coridor destul de îngust ce s-a întins din Africa Centrală și până în Oceanul Pacific.

Eclipsa de soare din 21 iunie, văzută cu ajutorul tehnologiei

Chiar și așa, cei care nu au avut cum să vadă acest fenomen rar de la fața locului o pot face acum prin intermediul tehnologiei.

ADVERTISEMENT

Acest video live vă oferă ocazia de a vedea eclipsa de soare de duminică în timp real, pentru a vă bucura de acest fenoment extraordinar.

Fenomenul astronomic rar a debutat pe teritoriul țării noastre la ora 08.13, cu maximul de acoperire la 08.43 și s-a încheiat la ora 09.13.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în astronomie spun că tocmai pe 3 septembrie 2081 va avea loc o eclipsă totală de soare ce va fi vizibilă total de pe teritoriul României.

Cum are loc un astfel de fenomen

Evenimentul astral de duminică, 21 iunie, poartă denumirea de ”Eclipsă inelară” sau ”Eclipsă parțială de Soare” și are loc atunci când Luna este la cea mai mare distanță de Pământ pe orbita sa, astfel că pare mai mică pe cerul nostru în comparație cu Soarele.

ADVERTISEMENT
Tags: