News

Imagini spectaculoase de la Ziua Porților Deschise în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea

Imagini spectaculoase de la Ziua Porților Deschise în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea au fost postate pe pagina oficială de Facebook a MApN-ului.
14.08.2021 | 15:45
Imagini spectaculoase de la Ziua Portilor Deschise in porturile militare Constanta Mangalia Braila si Tulcea
Au apărut imagini spectaculoase de la Ziua Porților Deschise în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Sursa foto -facebook
ADVERTISEMENT

Forţele Navale au anunţat că are loc Ziua Porţilor Deschise în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, iar accesul vizitatorilor de peste 12 ani este permis cu test negativ pentru COVID-19, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Reprezentasnții au transmis printr-un comunicat de presă, că în cele patru porturi vizitatorii vor avea ocazia să urce la bordul navelor militare maritime şi fluviale, să viziteze expoziţiile de tehnică şi armament, să interacţioneze cu marinarii militari şi cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ militar de marină.

ADVERTISEMENT

Imagini de la Ziua Porților Deschise în porturile militare

„Atențiune! Către toate unitățile: ocupați porturile militare din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea! Repet: ocupați porturile militare din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea! Misiune: Ziua Porților Deschise. Nume de cod: Forțele Navale Române, Să aveți un sfârșit de săptămână minunat!”, a fost postarea celor de la Recrutare MApN,

De remarcat că porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea au putut fi vizitate conform unui program clar: Constanţa – orele 9.00-17.00, cu acces pe la Poarta 1, până la ora 16.00; Mangalia – orele 9.00-15.00; Brăila – orele 10.00-15.00; Tulcea – orele 10.00-15.00.

ADVERTISEMENT

Accesul a fost gratuit, iar persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activităţile organizate în porturile militare  Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente.

Rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte.

ADVERTISEMENT

Dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică.

Un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 şi 180 de zile anterior datei de 14 august.

ADVERTISEMENT

La Constanţa, publicul a putut vizita fregata “Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval, dragorul maritim “Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), vedetele blindate fluviale “Posada” (179) şi “Rovine” (180), nava maritimă hidrografică “Alexandru Cătuneanu”.

Au văzut, de asemenea, un dispozitiv mobil de lansare, expoziţii de torpile şi mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziţii de tehnică, aparatură optică de observare şi orientare, precum şi standuri interactive cu  armament uşor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari şi puşcaşii marini.

Porturile militare Brăila şi Tulcea și-au deschis porţile pentru a oferi publicului posibilitatea de a vizita navele fluviale de luptă şi de a cunoaşte tehnica, echipamentele şi armamentul utilizat de marinarii Flotilei Fluviale.

În portul militar Mangalia, publicul a putut să urce la bordul corvetelor şi navelor purtătoare de rachete, să viziteze dispozitivele mobile de lansare şi expoziţiile de tehnică şi armament, precum şi să interacţioneze cu marinarii militari care vor organiza diferite jocuri marinăreşti.

ADVERTISEMENT