În ciuda faptului că Rapid are un sezon modest și după disputarea a 19 etape din SuperLiga ocupă doar locul 8, conducerea a decis ca echipa să meargă în pauza de iarnă într-un cantonament de vis.
Imediat după trecerea în noul an, giuleștenii vor lăsa frigul din România și vor începe pregătirea pentru partea a doua a sezonului de SuperLiga la căldura din Dubai. Iar locația unde vor fi cazați și se vor antrena este cu adevărat una fabuloasă.
Elevii lui Marius Șumudică vor juca și 3 meciuri amicale în cantonamentul din Emiratele Arabe Unite, adversarele urmând a fi stabilite ulterior. Rapid a pus pe rețelele de socializare imagini cu locul unde jucătorii vor efectua acest stagiu de pregătire.
”Delegația Rapidului va merge în cantonament în perioada 6-16 ianuarie, la JA the Resort, în Dubai. Rapid va disputa trei meciuri de verificare, numele adversarilor urmând să fie anunțate ulterior”, au scris ”alb-vișinii”, pe contul de Facebook.
Supărați din cauza rezultatelor modeste, suporterii giuleșteni au avut o atitudine refractară la acest cantonament. ”La ce joc se prestează, un cantonament cu Dorinel la Vatra Dornei ar fi ok”, ”Acestea nu sunt condiții de locul 8” sau ”Nu merită… la munte, la Bușteni cu ei”, sunt câteva mesaje ale fanilor.
”La ce joacă, maxim la Bârlad meritau cantonament”, ”Bat atâta drum doar să exerseze pasele înapoi și la portar, oare se merită?”, ”Trompetele se duc la cămile” sau ”Care e logica să mergi în cantonament la 20 de grade și când te întorci să joci în campionat la -5 grade?”, sunt alte comentarii acide.
După ce a primit premiul pentru ”investitorul anului” la SUPER GALA FANATIK 2024, acționarul majoritar Dan Șucu a ținut un discurs extraordinar despre creșterea fotbalului românesc în ultimii ani.
”Fotbalul nu e un sport, e un fenomen social. Pentru cei dintre noi care nu înțelesesem asta până acum, faptul că am văzut 40.000 de români migrând 2000-2500 de kilometri ca să vadă echipa națională de fotbal la Campionatul European e o confirmare extraordinară.
Nu avem cum să nu înțelegem acest lucru. Este un fenomen social. Nu doar echipa națională merge bine. SuperLiga crește de trei ani și până acum în audiență TV și la stadion cu câte 20-25% pe an. E enorm.
Ceea ce nu știm este că televiziunea pierde 3-5% din audiență pe an, datorită tuturor celorlalte moduri de a comunica. Fotbalul a crescut în trei ani cu peste 50%. Nu e mult, e enorm. Pentru o firmă mare, să crești cu 50% în trei ani e un vis care din păcate nu se prea întâmplă”, a declarat Șucu.