Sport

Imagini spectaculoase în Olanda înainte de Ajax – Feyenoord. Mii de fani și-au încurajat echipele la ultimul antrenament cu fumigene și torțe. VIDEO

26.10.2019 | 23:48
Imagini spectaculoase în Olanda înainte de Ajax - Feyenoord. Mii de fani și-au încurajat echipele la ultimul antrenament cu fumigene și torțe
ADVERTISEMENT

Duminică, 27 octombrie, ”Johan Cruyff Arena” din Amsterdam va găzdui un nou episod din De Klassieker, celebrul derby din Eredivisie care pune față în față marile rivale din Olanda, Ajax și Feyenoord. Înainte de acest meci, fanii celor două echipe au creat o atmosferă absolut senzațională la centrele de antrenament ale celor două echipe.

Imagini spectaculoase în Olanda înainte de Ajax – Feyenoord. Mii de fani și-au încurajat echipele la ultimul antrenament cu fumigene și torțe

Fanii celor de la Ajax și Feyenoord au început derby-ul de duminică încă de la antrenamentele oficiale ale celor două echipe, care au avut loc sâmbătă seara. La centrul de pregătire al ”lăncierilor” din complexul De Toekomost, fanii au adus la nivelul gazonului atmosfera din tribune. Flăcări, torțe, fum și mult zgomot, într-o astfel de atmosferă s-au antrenat Răzvan Marin și colegii de la Ajax sub îndrumarea lui Erik Ten Hag. VEZI GALERIA FOTO.

ADVERTISEMENT

La doar 90 de kilometri distanță, la Rotterdam, în complexul sportiv Valkenoord, Jaap Stam și elevii săi au întâlnit o situație similară. Cei de la Feyenoord au nevoie de încurajări înainte de derby, dat fiind faptul că se află pe o poziție rușinoasă după primele 10 runde din Eredivisie, locul 11.

Ajax conduce detașat pe Feyenoord în duelurile all-time din De Klassieker

Ajax, liderul la zi din Olanda și campioana en-titre, conduce la diferență uriașă pe Feyenoord la capitolul meciuri directe în De Klassieker. Din cele 192 de întâlniri din istorie, ”lăncierii” au 85 de victorii, în timp ce rivalii din Rotterdam au doar 59. Alte 48 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Răzvan Marin are de răzbunat un eșec dureros cu Feyenoord. Pe 27 ianuarie 2019, la chiar ultima întâlnire directă, campioana a fost umilită la scor de tenis pe ”De Kuip” din Rotterdam, 2-6. La ultima vizită pe ”Johan Cruyff Arena”, echipa lui Jaap Stam a plecat învinsă la scor de neprezentare, 0-3.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE