News

Imagini spectaculoase cu noul coronavirus, surprinse de cel mai experimentat microbiolog din SUA: „Au o eleganță aparte”

26.05.2020 | 20:36
Imagini spectaculoase cu noul coronavirus surprinse de cel mai experimentat microbiolog din SUA Au o eleganta aparte
ADVERTISEMENT

Elizabeth Fischer a surprins cele mai spectaculoase imagini microscopice cu SARS-CoV-2, în condițiile în care virusul e de 10.000 ori mai mic decât un fir de păr uman.

Imagini spetaculoase cu noul coronavirus, surprinse de cel mai experimentat microbiolog

Om de știință extrem de cunoscut din Montana, SUA, Elizabeth Fischer, în vârstă de 58 de ani, a realizat in ultimii 30 de ani cele mai spectaculoase imagini cu diferiți viruși. Alături de echipa sa angajată la Laboratorul Rocky Mountain, Elizabeth încearcă să le arate oamenilor cu ce se confruntă.

ADVERTISEMENT

Vreau să le arăt oamenilor cu ce ne confruntăm, să înțeleagă că e o entitate vizibilă. Mulți îl denumesc inamicul invizibil, eu vreau să-i ofer o față”, a explicat cercetătorul.

Fotografiile cu Covid-19 care au surprins pe toată lumea
Fotografiile cu Covid-19 care au surprins pe toată lumea

Prin mâinile femeii, sau mai bine zis sub microscop, au trecut virusuri letale, de la SARS-CoV-2 la HIV și Ebola. Imaginile microscopice le permit oamenilor să vadă mai bine cu ce se confruntă, dar și oamenilor de știință să vadă cum ar putea combate acest virus.

ADVERTISEMENT

Fotografiile spectaculoase, realizate de un fost instructor de ski pentru copii din SUA

Înainte de a ajunge om de știință, femeia a fost profesor de matematică în Liberia, dar a fost și instructor de ski pentru copii în SUA. din 1994 s-a mutat în Hamilton, un orășel cu 5.000 de locuitori unde a ajuns șeful echipei de cercetători. Majoritatea fotografiilor care circulă pe internet, cu noul coronavirus, au fost realizate de Elizabeth Fischer, conform Time.

Imaginile ne arată cât de devastator poate fi SARS-CoV-2. O singură celulă infectată transmite mai departe mii de particule infectate”, a punctat cercetătorul.

ADVERTISEMENT

Femeia primește țesut contaminat din întreaga lume pentru a-și desfășura cercetarea. În 2014, un laborator din Mali i-a transmis o mostră de Ebola provenită de la o fetiță de 2 ani, care a murit de această boală împreună cu bunica sa.

O fotografie rară cu Ebola
O fotografie rară cu Ebola

„În mod paradoxal, Ebola arată ca și Africa. E apăsător, te gândești că acest virus are un impact foarte puternic asupra vieții umane”, a explicat femeia. Cu toate acestea, indiferent de cât de letale ar fi virusurile, cercetătorul consideră că există o „simetrie frumoasă în fiecare virus”.

ADVERTISEMENT

Au o eleganță aparte, nu se atacă între ei acești viruși. Pur și simplu, asta e modul lor de a acționa”, a concluzionat Elizabeth Fischer.

ADVERTISEMENT