News

Imagini teribile cu avionul care s-a prăbușit în China! Aeronava a lovit solul cu peste 400 km/h! Zona accidentului, greu accesibilă

O aeronavă care avea mai bine de 100 de oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă de deal din sudul Chinei. Mai multe imagini și videoclipuri cu accidentul și cu urmările acestuia au apărut pe internet.
21.03.2022 | 11:47
Imagini teribile cu avionul care sa prabusit in China Aeronava a lovit solul cu peste 400 kmh Zona accidentului greu accesibila
Un avion de pasageri s-a prăbușit în această dimineață în sudul Chinei. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Un Boeing 737 s-a prăbușit în această dimineață într-o zonă împădurită din regiunea Guanxi, din sudul Chinei. La bordul aeronavei se aflau 132 de pasageri, plus echipajul de bord, iar la momentul actual nu se știe dacă există supraviețuitori. Având în vedere că avionul a lovit solul aproape perpendicular, este greu de crezut că poate fi vorba de vreun miracol.

Avion cu peste 100 de pasageri, prăbușit în China

Pe măsură ce oamenii au putut ajunge în preajma epavei, au apărut și imagini de la locul gravului incident aviatic. Pe Twitter au fost publicate imagini cu dezastrul de la sol, dar și cu momentele dinaintea prăbușirii avionului.

ADVERTISEMENT

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere au reușit să surprindă ultimele secunde dinaintea prăbușirii, în care avionul pică direct către sol cu mare viteză:

O altă filmare realizată de la distanță arată locul prăbușirii avionului. Panta unui deal, o zonă împădurită, este învăluită în fumul degajat de explozia și incendiul ce au urmat prăbușirii:

ADVERTISEMENT

Un alt videoclip, realizat de la o distanță mai mică, arată amploarea incendiului de la nivelul pădurii:

Imaginile dezastrului din China: Boeing 737 prăbușit într-o zonă împădurită

Ajunși, probabil, în apropierea locului prăbușirii, mai mulți localnici au filmat o bucată din fuzelajul aeronavei ce s-a prăbușit în urmă cu câteva ore:

ADVERTISEMENT

Un alt videoclip filmat în pădure arată urmările dezastrului:

Această animație arată parcursul pe care l-a avut aeronava până în momentul prăbușirii:

Iar un alt utilizator arată datele de pe Flight Radar 24, care sugerează amploarea acestui accident aviatic. După cum s-a văzut în primul videoclip, aeronava a căzut aproape vertical, iar Flight Radar 24 a consemnat ultima schimbare de altitudine cu o rată de 9,5 kilometri pe minut. Astfel, avionul ar fi lovit pământul cu o viteză de 570 de kilometri pe oră.

Un alt calcul făcut având în vedere datele disponibile sugerează că avionul ar fi avut o viteză de peste 370 de kilometri pe oră în ultima parte a picajului:

ADVERTISEMENT

Alte date arată că ultima viteză verticală înregistrată a fost de 9,44 kilometri pe minut, sugerând o prăbușire rapidă a avionului. Datele arată că pilotul a reușit să redreseze avionul pentru doar câteva secunde, înainte ca aeronava să revină din nou în picaj:

138 de pompieri au fost mobilizați de urgență pentru a merge la locul tragediei aviatice.

ADVERTISEMENT