ADVERTISEMENT
News

Imagini terifiante din Canada. Orașul unde temperatura a atins aproape 50 de grade a luat foc. Video

Canada se confruntă cu incendii masive după temperaturile record. Orașul unde temperatura a atins aproape 50 de grade a luat foc.
Autor: Adrian Baciu | 02.07.2021 | 10:56
Imagini terifiante din Canada. Orașul unde temperatura a atins aproape 50 de grade a luat foc. Video
Imagini terifiante din Canada. Orașul unde temperatura a atins aproape 50 de grade a luat foc. Sursa foto: Colaj Fanatik

Canada se confruntă cu cele mai mari valori de temperatură din istorie. După maximele de aproape 50 de grade, în multe regiuni au izbucnit incendii de proporții.

ADVERTISEMENT

Lytton, orașul unde în urmă cu câteva zile s-a înregistrat recordul absolut: 49,6 grade Celsius, pur și simplu a luat foc din cauza căldurii.

Orașul din Canada unde temperatura a atins aproape 50 de grade a luat foc. Imagini teribile

La doar o zi distanță după ce Lytton, oraș din British Columbia unde s-a a atins cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada, locuitorii au fost evacuați din cauza incendiilor.

ADVERTISEMENT

Primarul localității Jan Polderman a emis ordinul de evacuare miercuri seară, din cauza unui incendiu de vegetație. ”Toți locuitorii sunt sfătuiți să părăsească comunitatea și să meargă într-o locație sigură”, a spus acesta.

Iar temerile s-au adeverit. Edilul spune că peste 90% din Lytton a ars. ”În aproximativ 15 minute întregul oraș a fost cuprins de flăcări”, a declarat primarul pentru BBC.

ADVERTISEMENT

”Oamenii practic și-au apucat animalele de companie, și-au luat cheile, s-au urcat în mașină și au fugit”, adaugă Polderman.

Din această zonă vin mărturii cu adevărat dureroase. ”Orașul nostru Lytton a dispărut”, este mesajul cutremurător transmis de Edith Loring-Kuhanga, administrator la școala Stein Valley Nlakapamux, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Am plâns. Fiica mea a plâns”, a declarat Jean McKay, un locuitor din Lytton, pentru presa din Canada.

Acesta spune că și-a strâns ce a putut din casă și a părăsit locuința, amenințată de foc. ”Nici nu știu de ce mi-am mai luat cheia. S-ar putea să nu mai avem o casă la întoarcere”, mai spune acesta, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Aproape 500 de morți din cauza căldurii în vestul Canadei

La această oră, un total de 67 de incendii sunt active în British Columbia și 44 dintre acestea au izbucnit în ultimele două zile.

Valul de călduri insuportabile care a depăşit recordul de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a dus la decesul a sute de oameni şi la declanşarea de incendii de vegetaţie.

ADVERTISEMENT

Numai în Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile.

”Ceea ce am văzut aici este absolut fără precedent”, a declarat Mike Farnworth, ministrul siguranței publice al provinciei. Decesele cauzate de căldură sunt rare în provincie: doar trei au fost înregistrate în ultimii cinci ani.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!