Sport

Imagini terifiante în Marele Premiu al Austriei de Formula 1. Monopostul lui Carlos Sainz a ars ca o torță

Carlos Sainz de la Ferrari a fost aproape de o tragedie în Marele Premiu al Austriei de Formula 1. Mașina spaniolului a luat foc. Pilotul a ieșit cu mare greutate din monopost.
10.07.2022 | 18:38
Imagini terifiante in Marele Premiu al Austriei de Formula 1 Monopostul lui Carlos Sainz a ars ca o torta
Carlos Sainz a fost obligat să abandoneze în Marele Premiu al Austriei după ce monopostul Ferrari a luat foc. Sursa foto: Planet F1
ADVERTISEMENT

Carlos Sainz a pornit al treilea pe grila de start în Marele Premiu al Austriei de Formula 1. Spaniolul a făcut o cursă foarte bună până în turul 58 când a fost nevoit să abandoneze după ce monopostul lui a luat foc.

Emoții mari pentru Carlos Sainz și scuderia Ferrari

Carlos Sainz a trăit clipe de coșmar pe circuitul de la Spielberg, în Marele Premiu al Austriei. Spaniolul a fost nevoit să abandoneze din cauza problemelor tehnice ale monospotului Ferrari.

ADVERTISEMENT

Sainz a pornit în cursă de pe poziția a treia, în spatele campionului mondial în exercițiu Max Verstappen și a coechipierului său de la Ferrari, Charles Leclerc.

Nimic nu anunța evenimentul nefericit din turul 58 când mașina a luat foc, din cauză că motorul s-a supraîncălzit. Pilotul a ieșit cu mare greutate din monopost dând emoții spectatorilor din tribunele circuitului, dar și fanilor din lumea întreagă.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au intervenit prompt și au stins flăcările, iar Carlos Sainz este în afara oricărui pericol, conform anunțului făcut de oficialii scuderiei Ferrari. Spaniolul era al treilea în momentul în care a izbucnit incendiul.

Charles Leclerc s-a impus la Spielberg

Dacă Sainz a fost trădat de motor, coechipierul lui de la Ferrari, Charles Leclerc s-a impus la finalul cursei pe care, de altfel, a dominat-o din punct de vedere tehnic.

ADVERTISEMENT

Leclerc a fost urmat în clasamentul etapei de campionul mondial în exercițiu Max Verstappen de la Red Bull Racing.

De abandonul lui Carlos Sainz a profitat fostul campion mondial, Lewis Hamilton, de la Mercedes, care a urcat pe poziția a treia imediat după abandonul spaniolului și și-a păstrat poziția până la final.

ADVERTISEMENT

În clasamentul general conduce în continuare Verstappen cu 208 puncte, urmat de Leclerc (170 p) și Sergio Perez, plecat abia al 13-lea pe circuitul de la Spielberg.

La constructori lider autoritar este RedBull cu 359 puncte, pe 2 se situează Ferrari cu 303 puncte, iar pe 3 Mercedes cu 237 de puncte. Următoarea cursă va fi Marele Premiu al Franței, pe 24 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: