Încă din vara acestui an Primăria Capitalei a semnat un contract prin care va achiziționa 100 de tramvaie, acestea urmând să fie produse în România de către compania Astra Vagoane Călători Arad.
Primarul General, Nicușor Dan, a explicat încă de la începutul mandatului că STB are un parc auto insuficient, învechit și cu o multitudine de probleme, modernizarea acestuia fiind una dintre prioritățile centrale ale actualei administrații.
Au apărut primele imagini și materiale video cu noile tramvaie care vor circula prin Capitala României începând cu luna aprilie a anului viitor.
Tramvaiele sunt realizate de către Astra Vagoane Arad, valoarea totală a proiectului de achiziție fiind de aproximativ 200 de milioane de Euro, bani care provin din fonduri europene nerambursabile, conform Realitatea Plus.
Aceste mijloace de transport beneficiază de o multitudine de îmbunătățiri și dotări moderne referitoare la domeniul siguranței, precum o podea complet coborâtă care nu prezintă obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces.
De asemenea, tramvaiele vor fi echipate și cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, acestea putând fi achiziționate electronic.
Mai mult decât atât, va exista și un spațiu destinat pentru biciclete, iar bucureștenii vor avea posibilitatea să urce cu ușurință căruciorul pentru copii și vor avea locuri destinate pentru perioada călătoriei.
“Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului – proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022” a declarat viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Budjuveanu, conform Realitatea Plus.
“Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”, a explicat Adrian Criț, director general la Societatea de Transport București, cu ocazia semnării contractului pentru mult-așteptata achiziție, notează sursa citată anterior.
Mijloacele de transport public vor circula cu o viteză ridicată, beneficiind și de o semaforizare cu prioritate, care va scurta durata obișnuită a unei călătorii cu tramvaiul.
Acestea vor fi echipate și cu sisteme informatice de informare a călătorilor, supraveghere video, sistem de numărare călători, Wi-Fi și sistem de comunicare online.