News

Imagini uluitoare cu Patriarhul! Din ce maşina a coborît la înmormantarea uneia dintre victime

Maria Ion, femeia de 38 de ani care a murit in incendiul din clubul Colectiv, este inmormantata marti, iar slujba este oficiata de Patriarhul Daniel. Seful BOR a venit la biserica cu o dubita, si nu...
03.11.2015 | 15:02
Imagini uluitoare cu Patriarhul Din ce masina a coborit la inmormantarea uneia dintre victime

Maria Ion, femeia de 38 de ani care a murit in incendiul din clubul Colectiv, este inmormantata marti, iar slujba este oficiata de Patriarhul Daniel. Seful BOR a venit la biserica cu o dubita, si nu cu limuzina. 

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE

Seful BOR si-a facut aparitia la biserica in jurul orei 13.00. Patriarhul a coborat dintr-o dubita gri si a intrat in biserica. Patriarhul a renuntat la fast si nu a folosit limuzina Mercedes cu care se deplaseaza de obicei.

Lacasul de cult era plin ochi, o multime de oameni dorind sa-i aduca femeii un ultim omagiu.

Printre acestia se afla si cei cinci copii ai femeii, care nu-si mai pot stapani lacrimile. Femeia este imbracata in rochie de mireasa.

La finalul slujbei, Maria Ion va fi inmormantata tot in prezenta Patriarhului Daniel.

Vaduva de zece ani

Femeia are o povste tragica de viata. Sotul i-a murit in urma cu 10 ani, are cinci copii si un tata paralizat. Maria locuia in zona Muncii, intr-o camera pentru care platea 100 de euro. Ea lucra ca femeie de serviciu in clubul Colectiv din Capitala. Vineri seara, ea se afla la munca, iar flacarile au pus-o la pamant. Au gasit-o fara suflare dupa cateva minute de cand a izbucnit incendiul.

Au mers la Colectiv

La cinci zile de la incendiul din Colectiv, mai multi preoti au mers la fata locului si s-au rugat pentru sufletul mortilor. In acelasi timp, Patriarhul Daniel a tinut o slujba de pomenire. “Astazi este o zi intensa in rugaciuni. Taina vietii, ca si taina mortii este mai presus decat intelegerea noastra. Niciodata nu trebuie sa judecam pe cei trecuti la Domnul pornind de la feul in care eui au trecut din aceasta viata. Ceea ce trebuie sa aratam noi ca ortodocsi este ca rugaciunea e iubirea e mai presus decat moartea. Prin rugaciune noi pastram legatura cu sufletele celor care au trecut la domnul si in acelasi timp cerem ca ei sa se odihneasca si sufletul lor sa-si gaseaca pace si odihna in iubirea si lumina Preasfintei Treimi”.

61737038

Si IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a tinut o slujba si a facut declaratii care nu mai au nevoie de comentarii. “In momentul acesta atat de tragic petrecut in acel club la Bucuresti este posibil ca Dumenezu sa-l fi ingaduit pentru ca nu mai poate. Dumnezeu nu mai poate sa suporte atata pacat si atata departare de el de cat ne-am indepartat noi astazi. Acei tineri striga astazi catre noi sa ne intoarcem la Dumnezeu. Nu altceva. Nu trebuie cautat in alte parti de ce sa intamplat ce s-a intamplat”.

Sursă: www.cancan.ro