News

Imagini uluitoare în China. O furtună de nisip a cuprins un oraș întreg. Video

Imagini uluitoare în China, unde a avut loc o furtună de nisip foarte puternică.
26.07.2021 | 23:07
Imagini uluitoare in China O furtuna de nisip a cuprins un oras intreg Video
ADVERTISEMENT

Un oraș din nordul Chinei a fost acoperit de un nor de praf, după ce o furtună de nisip părea că l-a înghițit, făcându-l să dispară preț de câteva secunde.

O furtună de nisip a cuprins un oraș întreg, în China

Din această cauză, oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case, cel puțin până furtuna respectivă nu trece, din cauza norului de praf și a nisipului înecăcios, care le putea face rău.

ADVERTISEMENT

Cel care a fost lovit de această furtună de nisip a fost orașul Dunhuang din nordul-vestul Chinei. Puterea acestui fenomen a făcut ca nisipul să fie ridicat la 100 de metri în aer.

Acest lucru a cauzat, de asemenea, și pierderea completă a vizibilității, iar cei care se aflau la volan în acel moment au fost într-un real pericol, pentru că ei nu mai vedeau deloc ce se petrece în jurul lor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, întreaga circulație rutieră a fost dată peste cap, iar la fața locului au fost chemați oameni ai legii care să dirijeze circulația vehiculelor, a relatat BBC.

Vestea bună este că nimeni nu a fost rănit în acest caz, conform anunțului făcut de autorități.

ADVERTISEMENT

Furtunile de nisip au făcut ravagii și în alte țări, dar și în România

Tot luni, o furtună de nisip a provocat un carambol în SUA. Din cauza acesteia, s-au ciocnit 20 de mașini, dar în acest caz, din păcate, au fost înregistrate și victime.

Șapte oameni și-au pierdut viața în urma acestui eveniment. De asemenea, alte persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Totuși, în China au mai avut loc astfel de evenimente, apariția lor nefiina una neobișnuită. În luna martie a avut loc cea mai puternică astfel de furtună din ultimii zece ani.

Dar, și în țara noastră au fost raportate astfel de evenimente meteo extreme.

În urmă cu doar câteva zile, o furtună de nisip a avut loc în Constanța, moment în care au fost și valuri de nisip. Vântul puternic a ridicat nisipul de la sol și a făcut ca vizibilitatea să fie redusă.

Același efect l-a avut și ploia torențială, iar turiștii au fost neplăcut surprinși de vremea rea, așa că au fugit să se adăpostească din calea potopului.

ADVERTISEMENT
Tags: