News

Imagini virale cu pompierii care au stins incendiul de la Petromidia! Cum încercau să se adăpostească de caniculă

Mai multe imagini cu pompierii care au stins incendiul de la Petromidia au devenit virale pe internet
03.07.2021 | 15:21
Imagini virale cu pompierii care au stins incendiul de la Petromidia Cum incercau sa se adaposteasca de canicula
ADVERTISEMENT

Mai exact, câteva secvențe cu pompierii obosiți după intervenţia la explozia şi incendiul de la Rafinăria Petromidia din Năvodari au reprezentat subiectul numărul 1 în mediul online.

Acestea au fost distribuite masiv inclusiv de către vicepremierul Dan Barna şi de ministrul de Interne, Lucian Bode. De altfel, acesta se afla chiar în județ în momentul deflagrației.

ADVERTISEMENT

Imagini virale cu pompierii care au stins incendiul de la Petromidia Năvodari

Mai mult decât atât, cei doi politicieni au transmis și mulţumiri pentru intervenţie şi profesionalism. De remarcat că pompierii din mai multe judeţe au intervenit câteva ore, în condiţii infernale.

Inițial, reprezentanții ISU Constanţa au distribuit imaginile cu pompierii la finalul intervenţiei infernale de la Rafinăria Petromidia.

ADVERTISEMENT

În ele se putea observa cum oamenii încercau să se răcorească, având alături de ei zeci de sticle cu apă. Aceștia nu ezitau și se ajutau unii pe alţii, fiind aşezaţi direct pe caldarâm.

”Am asistat azi la o tragedie şi doar profesionalismul personalului de intervenţie a făcut să fie evitat un dezastru.

ADVERTISEMENT

Le mulţumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!

Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puţin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat şi în 3 ore a fost stins.

ADVERTISEMENT

A fost o mobilizare exemplară de resurse umane şi tehnice şi ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave”, a scris şi Lucian Bode pe Facebook.

Vă readucem aminte că un incendiu a izbucnit, vineri, în jurul orei 12.16 la Rafinăria Petromidia. Acesta s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. Mai mult decât atât, în momentul intervenției, afară au fost înregistrate și 30 de grade, iar în zona incidentului atmosfera a fost irespirabilă.

120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene au participat la stingerea incendiului izbucnit în urma exploziei.

ADVERTISEMENT