News

Imagini virale cu reacțiile românilor după explozia prețurilor la benzină și motorină. Galerie foto

După explozia prețurilor la benzină și motorină, benzinăriile din țară au fost luate cu asalt de foarte mulți români. Imaginile cu mulți dintre aceștia au devenit virale.
09.03.2022 | 22:39
Imagini virale cu reacțiile românilor după explozia prețurilor la benzină și motorină. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cozi interminabile de mașini la majoritatea benzinăriilor din România. De teama unor scumpiri și mai mari a carburanților, șoferii se grăbesc să alimenteze.

Reacțiile românilor după explozia prețurilor la benzină și motorină au devenit virale

Aglomerația la pompă a apărut după ce pe rețelele de socializare s-a propagat un zvon cu privire la creșterea semnificativă a prețurilor începând de joi. Alerta s-a propagat rapid în toate judeţele țării.

ADVERTISEMENT

Din Bihor în Sibiu și din Dolj în Brașov, cetățenii, speriați că s-ar putea confrunta cu o explozie de proporții a tarifelor la combustibili, s-au așezat la coadă pentru a alimenta.

Combinate, disperarea și graba cetățenilor au adus pe site-urile de socializare imagini memorabile care s-au viralizat rapid. Din dorința de a-și face provizii pentru ”vremurile grele” care erau prevestite în online, oamenii au adus la pompă tot ce au avut la îndemână.

ADVERTISEMENT

Pe lângă mașini, ale căror rezervoare au fost pline ochi, românii s-au prezentat la benzinării cu tot felul de recipiente. Câțiva cetățeni au adus mijloace industriale pentru a alimenta. Au apărut imagini pe Facebook cu canistre uriașe, de până la 1.000 de litri. Pentru că toamna este departe, iar până la culesul viilor mai este ceva timp, un român s-a prezentat la pompă cu câteva damigene.

O benzinărie din Bihor a vândut benzina și motorina cu 11 lei

Se pare că întreaga panică ar fi pornit din zona de vest a țării. Benzinăriile din Oradea şi din mai multe localităţi din Bihor au fost luate cu asalt, miercuri, după ce preţul combustibilului a crescut la valori record.

ADVERTISEMENT
Benzinărie Beiuș. Sursa foto: ebihoreanul.ro

Patronul unei benzinăriei din Beiuş, care a vândut, miercuri, atât benzina cât și motorina cu 11 lei, deocamdată un record făcut public la nivel național, a explicat preţul, susținând că a fost nevoit să scumpească din cauza prețului ridicat în depozit, conform Ebihoreanul.

Reacția ministrului energiei despre situația din țară

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a comentat această întreagă isterie. El a spus că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării și nici nu vor exploda prețurile în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

”Nu vorbim în România despre prețuri mari. Nu vorbim despre lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la cozi. Prețul nu va ajunge la 9 lei, la 10 lei și la 11 lei”, a transmis oficialul.

Mai departe puteți verifica în timp real prețurile pentru benzină și motorină accesând acest link.

ADVERTISEMENT