News

Topul imaginilor virale care s-au dovedit cât se poate de false! Realitate, prea puțin, photoshop de toți banii

Topul imaginilor virale care s-au dovedit cât se poate de false! Drumul de la realitate la photoshop a fost unul destul de scurt în cazul anumitor fotografii care au făcut înconjurul lumii
26.12.2021 | 10:33
Topul imaginilor virale care sau dovedit cat se poate de false Realitate prea putin photoshop de toti banii
Topul imaginilor virale care s-au dovedit cât se poate de false la o atentă verificare! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, tehnologia a permis omenirii adevărate minuni. De altfel, viețile noastre au fost ușurate în atât de multe feluri, încât am devenit dependenți de anumite gadgeturi. Și, în mod evident, mult mai dispuși să credem și să acceptăm propunerile aplicațiilor.

Fotografiile realizate cu Photoshop sunt doar un exemplu al modului în care instrumentele de editare de astăzi au generat o lume înșelătoare pe care și cei mai avizați ochi o pot crede.

ADVERTISEMENT

Topul imaginilor virale care s-au dovedit a fi cât se poate de false!

FANATIK îți prezintă câteva dintre cele mai celebre fotografii care au devenit virale în ultimii ani, dar o vom face împreună și cu versiunile lor originale.

Pentru o vreme, fotografia următoare a circulat pe rețelele de socializare şi a fost etichetată drept imaginea din culise a intro-ului MGM. Fotografia a fost credibilă și mulți oameni au considerat-o adevărul adevărat. În imagine se vede cum un leu este legat de un aparat, astfel încât să emită acel răget memorabil de la începutul fiecărui film sau desen animat MGM.

ADVERTISEMENT
Imaginea virală, dar falsă cu leul de pe intro-ul MGM. Sursa foto – facebook

Doar că, imaginea nu înfățișa cu adevărat ceea ce s-a întâmplat, ci prezenta mai degrabă un leu aflat în cabinetul veterinarului.

Leul avea pur și simplu nevoie de un diagnostic medical și nu a durat mult să se recupereze complet. Ca fapt divers, în realitate au fost folosiţi șapte lei pentru a realiza adevăratul intro MGM.

ADVERTISEMENT

Următoarea fotografie virală nu a fost complet falsă, ci doar puțin exagerată ca multe alte fotografii postate online în zilele noastre. Internetul iubește absolut orice are legătură cu animalele, fie că este vorba de cele drăguțe, de cele care fac prostii, de animale de companie amuzante și lista este una nesfârșită.

Pisicuța cu sprâncene, virală pe internet. Sursa foto – facebook

Atât timp cât există un animal acolo, există o mare posibilitate ca fotografia să devină virală. Imaginea acestei pisici a prins de minune, doar că a avut parte de ușoare îmbunătățiri.

ADVERTISEMENT

Adorabila pisică are o mustață în viața reală, dar cineva a avut ideea interesantă de a-i adăuga și niște sprâncene pentru a captiva. Doar că „pisica furioasă” nu este, de fapt, atât de furioasă pe cât pare.

Imagini pline de photosop, nu și de realitate

Dumnezeu știe de ce, dar unii oameni au inventat așa ceva. Oare cum a existat ideea inițială? „Știi, azi voi face photoshop-ul unei stânci într-un castel și o voi împărtăși online ca și cum ar fi ceva real”. Și chiar așa, această fotografie a fost distribuită online și, literalmente, toți cei care au văzut-o abia așteptau să viziteze uimitorul castel.

Castelul minune, deloc real. Sursa foto – facebook

Din păcate, însă, castelul nu există de fapt, cel puțin nu așa cum arată în imaginea de mai sus. Castelul magic este o versiune plină de photoshop a unei stânci uriașe din Thailanda și a unui castel găsit în Germania.

Dacă ne uităm la această fotografie îndeaproape, probabil că este mai ușor să ne dăm seama că nu există nicio posibilitate ca ea să fie reală. Selfie-ul în aer al pilotului a putut fi văzut pe mai multe grupuri și pagini de pe rețelele de socializare ca fiind una dintre cele mai emblematice fotografii pe care le-a făcut vreodată un pilot. Dar, în realitate, cum a putut? Fotografia adevărată a fost grozavă, însă nu chiar la fel de cool ca un selfie sus pe cer.

Selfie-ul unui pilot în timp ce zbura. Sursa foto – facebook

În acest colaj, putem vedea versiunea reală, care îl arată pe pilot făcându-și o fotografie cu avionul, în siguranță, la sol. Totuși, o încercare grozavă a celui care a făcut-o photoshop.

Nu există nicio îndoială că Veneția reprezintă unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ. Orașul din nordul Italiei este cunoscut pentru canalele sale frumoase, piața centrală uimitoare și unele dintre cele mai interesante imagini pe care le păstrezi pe veci în suflet. Deci, pur și simplu, nu există niciun motiv pentru care cineva trebuie să meargă mai departe și să se gândească la un photoshop pentru un asemenea oraș.

Venezia, așa cum nu o vei vedea niciodată. Sursa foto – facebook

Și, totuși, cineva a decis să treacă prin acest program Lacul Baikal din Rusia, un lac complet înghețat, după care să-l suprapună și să transforme totul într-o Veneție înghețată bocnă. În mod clar, mulți au crezut că este real, pentru că fotografia a devenit virală într-un timp scurt.

Cum au transformat realitatea cu ajutorul photoshopului

Nu există limite pe internet atunci când vorbim despre imagini cu luna. Sigur, astrul este incredibil, dar trebuie să recunoaștem că nu înțelegem cu adevărat de ce a devenit virală în urmă cu ceva timp o asemenea imagine.

Clădire și lună, îmbinate perfect. Sursa foto – AstronomyHD, Mo Aoun

Mai ales că discutăm despre o simetrie perfectă, nelumească între lună și o clădire. Era atât de milimetric totul, încât trebuia să fie și ceva la mijloc. De fapt chiar foarte multe lucruri.

Iată o altă fotografie cu animale care a atras atenția oamenilor din toate categoriile sociale și care era, de fapt, un fals. Desigur, o imagine a unui urs care urmărește o persoană ar atrage mult mai multă atenție decât o fotografie frumoasă a unui urs care alergă singur pe stradă.

Ursul care nu a alergat cicliști. Sursa foto – facebook

 

Aparent, fotografia originală a fost făcută în Parcul Național Yellowstone și a oferit o privire minunată asupra frumuseții acestei zone

O altă imagine aparte este cea care îl arată pe Albert Einstein fericit în timp ce merge cu bicicleta spre cameră. În spatele său, o grămadă de oameni urmăresc o bombă explodând la orizont.

Einstein și bomba pe care nu a prins-o. Sursa foto – facebook

Încă o dată, imaginea arată niște abilități Photoshop destul de impresionante, dar realitatea este cu totul alta. Vorbim despre o combinație între o fotografie cu Einstein plimbându-se fericit pe bicicleta, cu o fotografie a unei bombe care explodează.

Mai mult decât atât, explozia a avut loc la aproximativ șapte ani după moartea lui Einstein, așa că este absolut imposibil ca fotografia să fie reală.

ADVERTISEMENT