News

Imaginile suferinței din spitale. Cum arată mâinile și picioarele cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu Covid-19. Foto

23.07.2020 | 11:40
Imaginile suferintei din spitale Cum arata mainile si picioarele cadrelor medicale aflate in prima linie a luptei cu Covid19 Foto
ADVERTISEMENT

Medicii și cadrele sanitare aflate în prima linie a luptei cu pandemia de Covid-19 din România traversează o perioadă extrem de dificilă.

Închiși ore în șir în spitale, fără aer condiționat, fără momente de pauză și cu echipamente de protecție pe ei non-stop, eroii din prima linie duc o suferință crâncenă.

ADVERTISEMENT

Un album de fotografii cu cadrele medicale care luptă zi de zi, oră de oră, pacient cu pacient cu pandemia a fost publicat recent de o federație sanitară.

Imaginile suferinței din spitale. Cum arată mâinile și picioarele celor aflați în prima linie

În cursul acestei săptămâni, Federația Solidaritatea Sanitară din România a publicat pe pagina de Facebook imagini de-a dreptul dureroase, dar cât se poate de reale, care arată condițiile dure în care lucrează în perioada pandemiei medicii, asistenții și infirmierele din spitale țării.

ADVERTISEMENT

Federația amintită a adunat câteva zeci de imagini din mai multe spitale din țară, pe care le-a adăugat într-un sugestiv numit ”Albumul suferinței”.

Din fotografiile urcate în mediul online se observă cadrele medicale îmbrăcate în echipamente individuale de protecție. Aceștia par mai degrabă niște cosmonauți, iar în spatele măștilor, combinezoanelor, vizierelor și bonetelor sunt oameni care suferă din cauza temperaturilor pe care le au de îndurat, a transpirației care curge șiroaie, a lipsei de ventilație, dar care fac tot ce pot pentru a-și ajuta semenii aflați în nevoie.

ADVERTISEMENT

Acest albul al durerii este însoțit și de un mesaj prin care cadrele medicale sunt îndemnate să trimită fotografii care să-i convingă pe cei care nu cred în existența virusului că totul e real și cât se poate de grav.

”Ajutați-ne să-i facem să înțeleagă ce se întâmplă și în ce condiții lucrați! Publicați-vă AICI fotografiile în echipamentul de lucru! #AlbumulSuferinței Așa vom reuși să le prezentăm adevărata imagine a impactului pandemiei COVID-19”, se arată în postarea Federației Solidaritatea Sanitară din România.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Federația Solidaritatea Sanitară din România

Sursa foto: Federația Solidaritatea Sanitară din România

Federația Sanitas, mesaj către Guvern

Recent, problemele majore din sistemul medical românesc pe timp de pandemie au fost strigate în stradă de membrii Federației Sanitas, cei care au protestat la mijlocul săptămânii în fața Guvernului.

Liderii acestei federații sanitare au emis un comunicat de presă în care anunță că personalul medical care lucrează în cazuri de coronavirus este insuficient, lucrează în ture prea lungi, astfel că multe cadre medicale poartă scutece sub combinezoanele medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: