Fotbal international

Imaginile tristeţii în Buenos Aires! Cum au trăit argentinienii eşecul colosal cu Arabia Saudită. Foto + Video

Milioane de argentinieni s-au trezit cu noaptea în cap pentru meciul cu Arabia Saudită, dar au avut o dimineaţă amară după marea surpriză de la CM 2022.
22.11.2022 | 18:57
Tristeţea fanilor din Argentina după înfrângerea cu Arabia Saudită
ADVERTISEMENT

Buenos Aires şi restul oraşelor din Argentina au trăit la cote maxime meciul cu Arabia Saudită. Prima partidă a “pumelor” a început la ora locală 7:00, dar asta nu i-a oprit pe fanii selecţionatei lui Lionel Scaloni să vadă duelul din Qatar pe străzi.

Tristeţe fără margini la Buenos Aires după Argentina – Arabia Saudită 1-2

Atmosfera de mare meci s-a făcut resimţită încă de luni în Buenos Aires, după ce Obeliscul, monument istoric din capitala Argentinei, a fost colorat în steagul ţării. La primele ore ale dimineţii, fanii au luat cu asalt străzile în căutarea locurilor unde meciul cu Arabia Saudită putea fi urmărit alături de alţi suporteri.

ADVERTISEMENT

Cafenelele, restaurantele şi barurile au fost pline încă de la 7:00 dimineaţa, în Argentina, iar fiecare local cu televizor avea câte o galerie. Mulţi dintre suporteri au blocat străzile pentru un loc la partida care trebuia să fie un simplu antrenament pentru Lionel Messi şi colegii lui.

De asemenea, fanii s-au strâns în parcuri pentru a vedea meciul pe ecrane gigant. Bucuria a fost imensă după golul lui Lionel Messi, din minutul 10, când a transformat un penalty foarte uşor acordat.

ADVERTISEMENT

Drama pentru argentinieni a venit după pauză, când Saleh Al-Shehri şi Salem Al-Dawsari, ultimul cu o reuşită de zile mari, au marcat golurile victoriei pentru Arabia Saudită. Puţin după orele 9:00 dimineaţă, Argentina era în stare de şoc.

Un brazilian s-a infiltrat printre fanii din Buenos Aires

Imediat după finalul meciului Argentina – Arabia Saudită 1-2, un clip a devenit viral pe reţelele de socializare. În imagini, un bărbat, despre care presa din Argentina susţine că este brazilian, este filmat în timp ce se bucură, înconjurat de argentinieni, după unul dintre golurile saudiţilor.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Arabia Saudită prin ochii argentinienilor care au fost în tribunele de pe “Lusail Iconic”

Jurnaliştii de la Daily Mail au reuşit să stea de vorbă cu doi dintre fanii argentinieni care au trăit din tribune înfrângerea cu Arabia Saudită.

“Tocmai m-am întors de la stadion şi chiar nu-mi vine să cred ceea ce am văzut. Sunt furios pentru că echipa a jucat atât de prost. Ne va lua mult timp ca să trecem peste acest moment”, spunea Pedro Mendez.

ADVERTISEMENT

“Am inima frântă. Am parcurs un drum atât de lung şi încă nu pot înţelege ce s-a întâmplat. Rezultatul mă doare. Este un dezastru pentru fotbalul argentinian”, l-a completat Anya Lopez.

Argentina mai are două meciuri în Grupa C de la Campionatul Mondial 2022. Sâmbătă, de la ora 21:00, este programat duelul cu Mexic, în timp ce partida cu Polonia se va juca pe 30 noiembrie, tot de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT
Tags: