News

Imaginile virale ale zilei. Cum au apărut Klaus Iohannis, Florin Cîțu sau Lucian Bode la Ziua Marinei Române

Președintele, premierul și mai mulți membri ai guvernului au participat duminică la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei Române.
15.08.2021 | 16:59
Imaginile virale ale zilei Cum au aparut Klaus Iohannis Florin Citu sau Lucian Bode la Ziua Marinei Romane
Imaginile virale ale zilei. Cum au apărut Klaus Iohannis, Florin Cîțu sau Lucian Bode la Ziua Marinei Române Foto: Facebook Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată după un eveniment important pe paginile oficiale ale politicienilor de pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii care  îi au pe aceștia în prim plan.

Imaginile virale ale zilei. Cum au apărut Klaus Iohannis, Florin Cîțu sau Lucian Bode la Ziua Marinei Române

Klaus Iohannis, smoking și papion de Sfânta Maria

Pe pagina șefului statului, imaginile sunt însoțite de felicitări și urări pentru Marina Română și Forțele Navale.

ADVERTISEMENT

Alegerea ținutei cu care a participat la ceremonie, un smoking cu jachetă albă și papion negru, a stârnit imaginația internauților.

Aceștia nu l-au iertat nici pe premierul Florin Cîțu, care a apărut în foarte multe fotografii alături de președinte.

ADVERTISEMENT

Nici ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu a ratat ocazia de a posta imagini de la eveniment, însoțite de un mesaj lung pentru Ziua Marinei Române.

Ziua Marinei, al doilea an fără spectatori

Ceremonia a fost lipsită și anul acesta de spectatori din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Statul Major al Forţelor Navale a organizat duminică, între orele 10.00 şi 11.00, o ceremonie în cadrul căreia a fost citit ordinul comun al miniştrilor Apărării, Transporturilor şi Afacerilor Interne, după care au fost acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate “Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime “Comandor Alexandru Cătuneanu”.

Navele aflate pe mare în dispozitivul din faţa clădirii Comandamentului Flotei au defilat pe traseul Constanţa – Midia şi retur, iar un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave “Typhoon” britanice şi un avion de cercetare P-8 american au survolat dispozitivul de nave şi Portul Militar Constanţa.

ADVERTISEMENT

Ziua se încheie cu retragerea cu torţe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa.

Ziua Marinei Române este marcată în fiecare an la 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Tradiţia sărbătoririi Marinei Române la 15 august a fost reluată după 1990. Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004 şi în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Sărbătorită din anul 1902, Ziua Marinei Române a ajuns la cea de-a 119-a ediţie şi, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare eveniment al marinarilor este marcat de pandemia COVID-19.

ADVERTISEMENT