News

Imaginile zilei. Un veteran de război de 99 de ani, vindecat de coronavirus, aplaudat de medici la externare

10.04.2020 | 17:34
Imaginile zilei Un veteran de razboi de 99 de ani vindecat de coronavirus aplaudat de medici la externare
ADVERTISEMENT

Un veteran de război de 99 de ani, ce a fost declarat vindecat de coronavirus, a fost întâmpinat de cadrele medicale și aplaudat în timp ce era externat.

Veteran de 99 de ani, vindecat de coronavirus

Albert Chambers, un veteran de război de 99 de ani, a fost declarat vindecat de coronavirus și externat în aplauzele cadrelor medicale, informează CNN.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, care va împlini 100 de ani în luna iulie, a fost externat de la spitalul Tickhill Road din Doncaster, Marea Britanie

Chambers a fost internat în spital în urmă cu trei săptămâni din cauza unei mâini rupte din cauza unei căzături. În timp ce se afla în unitatea medicală, britanicul a început să dezvolte simptome de infecție cu noul coronavirus și a fost confirmat ulterior pozitiv.

ADVERTISEMENT

În ciuda îngrijorărilor familiei, veteranul de război s-a vindecat, iar cadrele medicale l-au aplaudat pe acesta în momentul în care a fost externat, moment imortalizat video și postat pe rețelele de socializare.

Bărbatul, aplaudat de cadrele medicale la externare

“Îți mulțumesc foarte mult, apreciez fiecare lucru pe care l-ai făcut pentru mine. Nu se putea mai bine decât atât” i-a spus Chambers uneia dintre asistentele medicale care l-a îngrijit.

ADVERTISEMENT

Stephen Gater, nepotul său, de 49 de ani, a declarat că familia se aștepta la ce e mai rău după ce au aflat că bătrânul a fost infectat cu COVID-19.

“Este minunat să avem și vești bune în această perioadă dificilă pentru toată lumea. Când am auzit vestea ne-am temut de ce era mai rău, dar iată că a reușit și este extraordinar. Am aplaudat intens aseară, alături de toată lumea”, a spus nepotul veteranului.

ADVERTISEMENT

În timpul războiului, Chambers a fost capturat de inamici după ce a fost rănit în urma unei bombe în Nordul Africii. A fost transferat în Fallingbostel din nordul germaniei, unde a fost reținut 3 ani ca prizonier de război.

După terminarea războiului, bărbatul a lucrat ca soldat la Palatul regal din Londra.

ADVERTISEMENT
Tags: