News

Îmbulzeală în Poiana Brașov. Sute de persoane la coadă la telegondolă. Video

07.03.2021 | 14:31
Imbulzeala in Poiana Brasov Sute de persoane la coada la telegondola Video
ADVERTISEMENT

România este de o săptămână, din punct de vedere calendaristic, în primăvară, însă sezonul de schi din Poiana Brașov pare în toi. Sute de persoane au creat îmbulzeală, duminică, pe pârtiile din stațiunea ardeleană.

Profitând de weekendul prelungit de 8 martie, mii de turiști au luat cu asalt zonele montane din țară, pentru a profita de ultimele zile cu zăpadă din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Duminică, în jurul prânzului, pe pârtiile din Poiana Brașov a fost forfotă mare. Sute de oameni au format cozi imense care s-au întins pe toată durata dimineții și a prânzului.

Sute de persoane, la coadă la telegondolă în Poiana Brașov

Sute de persoane au așteptat, duminică, timp de o oră la cozi pentru a urca în telegondola din Poiana Brașov. Zăpada pe pârtie măsoară circa 50-60 cm și este numai bună de schiat.

ADVERTISEMENT

Turiștii veniți din toată țara vor să profite din plin de zăpadă, dar și de vremea excelentă. Este soare, nu bate vântul, iar temperaturile sunt perfecte pentru condițiile de schi în această stațiune.

A nins în ultimele zile în tot județul Brașov, iar zăpada nou căzută în zonele înalte a făcut ca pârtiile să se prezinte impecabil. În continuare, în stațiunea din Ardeal funcționează Telegondola, Telecabinele Capra Neagra și Kanzel, Telescaunul Ruia , Teleschiurile, Ruia, Stadion, Bradul și Snowpark Bradul.

ADVERTISEMENT

Dis de dimineață, în Brașov a fost ger, -10 .. -12 grade Celsius, însă după orele dimineții temperaturile au crescut și au ajuns la valori de -1 ..-3 grade Celsius.

Veștile sunt bune pentru iubitorii de schi și pentru săptămâna viitoare. De marți revine iarna în forță și se anunță ninsori importante din punct de vedere cantitativ.

ADVERTISEMENT

Cozi în Poiană și în debutul lunii februarie

Nu este pentru prima oară când în stațiunea Poiana Brașov se formează cozi la telegondolă. A fost îmbulzeală și în debutul lunii februarie.

A fost atunci o perioadă când elevii erau vacanță pentru o săptămână, înainte ca școlile să fie redeschise începând din 8 februarie. Turiștii au petrecut chiar și 2 ore la cozi pentru un loc în gondole și teleschi.

Pârtiile din Poiana Brașov au o lungime de 24 de km. Majoritatea turiștilor afirmă că în această stațiune sunt cele mai îngrijite pârtii din România.

ADVERTISEMENT