News

Îmbulzeală la mormântul părintelui Arsenie Boca. Coada de mașini a avut doi kilometri

03.01.2021 | 12:40
Imbulzeala la mormantul parintelui Arsenie Boca Coada de masini a avut doi kilometri
Îmbulzeală la mormântul părintelui Arsenie Boca. Coada de mașini a avut doi kilometri Foto: playtech.ro
ADVERTISEMENT

Îmbulzeală la mormântul lui Arsenie Boca. Mii de pelerini, mulți dintre ei neținând seama de măsurile de prevenție contra COVID-19, au ajuns sâmbătă la Mănăstirea Prislop.

După ce s-au înghesuit să se închine la mormântul fostului stareț al Mănăstirii, pelerinii au dat năvală la chioșcurile de suveniruri și obiecte religioase.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la lăcașul de cult, mulți dintre credincioși și-au lăsat mașinile chiar și la doi kilometri distanță, parcurgând ultima parte a drumului pe jos.

Îmbulzeala a fost cuvântul de ordine

A fost o coadă uriaşă şi înghesuială la mormântul lui Arsenie Boca, credincioşii care au mers sâmbătă la Mănăstirea Prislop nu au ținut seama de măsurile de protecţie împotriva COVID-19 şi s-au îmbulzit la chioşcurile cu suveniruri, lumânări şi obiecte religioase.

ADVERTISEMENT

A fost atât de multă lumea încât mulţi au fost nevoiţi să-şi lase maşinile chiar şi la doi kilometri distanță de mănăstire, și și-au continuat călătoria pe jos pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca.

Îmbulzeală a fost și pe aleile din jurul bisericii, iar din cauza aglomerației s-a înaintat cu greu spre cimitir.

ADVERTISEMENT

O parte dintre pelerini au ignorat cu desăvârșire măsurile impuse de autorități: nu au purtat nici mască de protecție, deși era aglomerație, și nu au respectat nici distanța fizică.

Părintele Arsenie Boca este considerat drept cel mai mare duhovnic român al secolului XX și a devenit celebru pentru previziunile sale, printre care uciderea soților Ceaușescu de Crăciun, dar și martiriul eroilor Revoluției din 1989.

ADVERTISEMENT

La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Arsenie Boca s-a născut pe data de 29 septembrie 1910, din părinţi creştini ortodocşi, Iosif şi Creştina, în satul Vaţa de Sus din Ţara Zarandului. Pe parcursul vieții, el a fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici. A fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.

ADVERTISEMENT
Tags: