News

IMM-urile românești cer decizii ferme pentru stabilitatea economică în contextul războiului între Rusia și Ucraina

În urma izbucnirii războiului între Rusia și Ucraina, IMM-urile românești au solicitat guvernului să ia decizii ferme pentru stabilitatea economică a României
24.02.2022 | 18:44
IMMurile romanesti cer decizii ferme pentru stabilitatea economica in contextul razboiului intre Rusia si Ucraina
Patronii firmelor mici și mijlocii din România cer autorităților măsuri de stabilitate economică, în contextul războiului. sursă foto: Facebook - Consiliul National al IMM-urilor din Romania
ADVERTISEMENT

Patronii firmelor mici și mijlocii cer guvernului să ia decizii ferme pentru stabilitatea economică a țării. IMM-urile românești s-au declarat îngrijorate cu privire la consecințele izbucnirii războiului între Rusia și Ucraina asupra României.

IMM-urile românești cer decizii ferme pentru stabilitatea economică a țării

Izbucnirea războiului între Rusia și Ucraina provoacă o stare de teamă și de îngrijorare chiar și celor care nu sunt direct implicați.

ADVERTISEMENT

Consecințele conflictului armat încep deja să se vadă și în țara noastră, mai ales la nivel economic.

În acest sens, Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România solicită guvernanților luarea de măsuri care să asigure țării noastre stabilitate economică.

ADVERTISEMENT

“Astăzi a avut loc ședința Biroului Permanent al CNIPMMR. Boardul organizației și-a afirmat îngrijoararea cu privire la acțiunile din Ucraina și consecințele economice asupra IMM-urilor românești, solicitând necesitatea unui leadership profesionist, luarea unor decizii ferme pentru asigurarea stabilității economice și asumarea pozițiilor organizațiilor de IMM-uri”, este mesajul transmis de reprezentanții CNIPMMR, pe pagina oficială de Facebook.

Care sunt doleanțele IMM-urilor românești

Într-o ședință a Biroului Permanent al Consiliului Național al IMM-urilor din Romania, s-a decis solicitarea unor măsuri care să asigure stabilitatea economică a țării, în urma izbucnirii unui conflict armat între Rusia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă, patronii firmelor mici și mijlocii au explicat care sunt doleanțele lor.

Aceștia au trimis solicitări publice atât Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât și Ministerul Energiei.

ADVERTISEMENT

“1. Solicitarea publică adresată Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene de a se stabili departajarea solicitanţilor conform celor stabilite împreună cu mediul de afaceri, în cadrul consultărilor din 07 decembrie 2021, referitoare la ghidul solicitantului aferent măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive”, potrivit următoarelor criterii:

– ponderea echipamentului tehnologic din valoarea totală a proiectului;
– numărul locurilor de muncă nou create;
– data și ora depunerii proiectului.

2. Solicitarea publică adresată Ministerului Energiei de a elimina Criteriul 3 – Utilizarea de către beneficiar, pentru consum propriu, a cel puțin 50% din volumul de energie electrică generat în cadrul proiectului din cadrul pct. 4.1.2 Evaluarea tehnico-economică a ofertei din cadrul Ghidului Specific CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FINANȚĂRII DIN FONDURI EUROPENE AFERENTE PNRR – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat”, au transmis reprezentanții CNIPMMR.

ADVERTISEMENT