Sport

Imnul României, cântat ca niciodată la meciul cu Slovacia! Peste 35.000 de români și fotbaliștii tricolori au intonat „Deșteaptă-te, române!” în drumul spre optimi la EURO. Video

România - Slovacia a început la ora 19:00, în ultimul meci din grupa E de la Campionatul European din Germania. Suporterii români au făcut din nou spectacol în momentul intonării imnului.
Imnul Romaniei cantat ca niciodata la meciul cu Slovacia Peste 35000 de romani si fotbalistii tricolori au intonat Desteaptate romane in drumul spre optimi la EURO Video
Imnul României, cântat ca niciodată la meciul cu Slovacia de la EURO 2024
ADVERTISEMENT

La ora 19:00 a început partida dintre România și Slovacia de la EURO 2024. Frankfurt Arena a fost luată cu asalt de peste 35.000 de români, majoritatea îmbrăcați în tricouri galbene.

Imnul României, cântat ca niciodată la meciul cu Slovacia! Peste 35.000 de români și fotbaliștii tricolori au intonat „Deșteaptă-te, române!” în drumul spre optimi la EURO

După ce au făcut senzație la meciurile cu Ucraina și Belgia, fanii români au ieșit la rampă și în momentul intonării imnului României, chiar de Ziua Drapelului Național. La fel s-a întâmplat și cu jucătorii care au cântat din toți plămânii fără oprire „Deșteaptă-te, române!”.

ADVERTISEMENT

Deutsche Bank Park sau Frankfurt Arena este stadionul lui Eintracht Frankfurt și are o capacitate de 58.000 de locuri. Peste trei sferturi din stadion susține naționala României. Nici măcar căldura infernală din interiorul arenei nu i-a oprit pe conaționalii noștri.

Românii au făcut spectacol și pe străzile din Frankfurt. De la premierul Marcel Ciolacu și până la oamenii de rând, toți au petrecut orele dinaintea meciului cu Slovacia în centrul orașului Frankfurt.

ADVERTISEMENT

Ba chiar Ciolacu a anunțat că România se va impune cu 2-0 și unul dintre goluri va fi marcat de Florinel Coman, jucător care ar urma să o părăsească pe FCSB în această vară.

Înaintea meciului dintre România și Slovacia, pe ecranul stadionului din Frankfurt au rulat imagini cu Gică Hagi și cu un discurs al acestuia. Imediat după acest moment, zecile de mii de români i-au scandat numele. Și o nouă pagină de istorie a fost scrisă!

ADVERTISEMENT
  • 70% din stadion a fost ocupat de fanii României la meciul cu Slovacia!

Cum se califică România în optimile de finală de la EURO 2024!

România și Slovacia pot merge împreună în optimile de finală de la EURO 2024 dacă termină la egalitate. Dacă România învinge, poate termina grupa pe locul 1 sau 2, contează dacă Belgia învinge sau nu Ucraina. Dacă naționala lui Edward Iordănescu pierde cu Slovacia, se poate califica doar dacă Belgia învinge Ucraina. Astfel, tricolorii merg în „optimi” de pe locul 3 în grupă.

Echipele de start:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu (cpt.), I. Hagi, Drăguș, Fl. Coman
Selecționer: Edward Iordănescu

ADVERTISEMENT

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslin
Selecționer: Francesco Calzona.

FANATIK a anunțat primul 11 al României încă dinaintea antrenamentului oficial efectuat de tricolori marți, 25 iunie.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024.

Imnul României, cântat de peste 35.000 de români la meciul cu Slovacia

ADVERTISEMENT