News

Video. “Imnul suferinței”, melodia manifest cu zeci de mii de vizualizări înainte de Înviere! “Plânge lumea lacrimi grele şi măicuţa mea cu ea / Multă jale şi durere nu putem, Doamne-ndura!”

17.04.2020 | 22:11
Video Imnul suferintei melodia manifest cu zeci de mii de vizualizari inainte de Inviere Plange lumea lacrimi grele si maicuta mea cu ea  Multa jale si durere nu putem Doamnendura
ADVERTISEMENT

Căntăreața de muzică populară Denisa Blaga a compus un cântec despre suferința și boala care s-au abătut asupra vremurilor noastre, în plină pandemie de coronavirus. “Imnul suferinței” este despre bisericile goale și cimitirele care se umplu pe zi ce trece, despre singurătate și neputință, despre durerea pe care o resimţim cu toţii astăzi, când suntem obligaţi să stăm departe de familie, de părinţi şi de toţi cei dragi în Sfintele zile de Înviere şi de Paşte. Este o rugă înălțată spre Dumnezeu în săptămâna sfântei sărbători a Învierii Mântuitorului.

FANATIK a stat de vorbă cu Denisa Blaga și a aflat cum a luat naștere această melodie, care te emoţionează până la lacrimi, în contextul de astăzi.

ADVERTISEMENT

“Imnul suferinței”, rugăciune în prag de sărbătoare: “Dumnezeu ne-a oprit din desfânări și ne-a dat boală”

Versurile cântecului creionează tabloul perfect în care ne regăsim cu toții în aceste zile de mare încercare. Departe de părinți, izolați în singurătate, boală, suferință, durere, lacrimi, bunici decedați, copii bolnavi și restricții militare, pe care trebuie să le respectăm. Trăim altfel de sărbători, un altfel de Paște la români.

Versurile exprimă greutatea de pe umerii celor care zac în spitale, fără să știe dacă vor mai ajunge vreodată acasă la familiile lor, durerea din sufletele lor, ale celor care și-au îngropat părinții, bunicii sau chiar copiii.  “Imnul suferinţei” este povestea noastră, a tuturor.

ADVERTISEMENT
  • “Nu mai mergem la Înviere, mulţi se-ndreaptă spre mormânt
  • Plânge lumea lacrimi grele şi măicuţa mea cu ea
  • Multă jale şi durere nu putem, Doamne, îndura!
  • Ai bătut cu boală lumea, ne-ai oprit din desfânări
  • Nu  mai suntem vrednici, Doamne, nici s-aprindem lumânări
  • În biserici, slujbe multe, cântă preoți în altare
  • Nimeni nu-i ca să-i asculte, că bisericile-s goale”
  • “Doamne, uită-te în lume, hai, coboară către noi
  • Doamne, ajută-ne, oh, Sfinte, că suntem plini de nevoi
  • Rătăcim în astă lume, fără niciun ajutor
  • Nu găsim drumul spre Tine, lacrimile rău ne dor”

Vezi VIDEO Denisa Blaga “Imnul suferinței”

120.000 de vizualizări în doar câteva zile

Mesajele cântecului sunt foarte puternice. Versurile, prin vocea Denisei,  îndeamnă la pocăință, la introspecție, la iertare și multă rugăciune, pentru că rugăciunea este singura care ne poate salva. Imnul Suferinței a făcut înconjurul țării şi, în doar câteva zile, a strâns zeci de mii de vizualizări.

ADVERTISEMENT

“Am început acest proiect de câteva luni și, văzând cum lucrurile iau o altă întorsătură, am decis în ultimul moment să schimbăm puțin versurile, iar aici am avut marea bucurie să colaborez cu doamna Ștefania Vasile, căreia îi și mulțumesc pe această cale, cât și întregii mele echipe de profesioniști”, spune Denisa Blaga pentru FANATIK despre povestea cântecului care a făcut înconjurul țării.

Nu m-am gândit că proiectul meu va avea un astfel de impact. Menționez că, în decurs de cinci zile, a strâns peste 120.000 de vizualizări și aproape 9000 de distribuiri. Asta este cea mai mare bucurie să știu că am pătruns în sufletul și casele oamenilor, mai mult ca niciodată, mai ales acum în pragul celei mai mari sărbători creștine, când totul este altfel”, a mai spus Denisa Blaga.

ADVERTISEMENT

Este o perioadă grea și pentru artiști, sau mai ales pentru ei, pentru că trăiesc prin cântecele lor, prin interacțiunea cu publicul. Este necesar să fie în mijlocul oamenilor să îi simtă și să le înțeleagă nevoile. Nu mai pot face asta acum, la fel și Denisa, iar asta este o mare durere. Așa a decis să își exprime gândurile și trăirile, prin aceste versuri pline de învățăminte pentru cei care vor să le asculte.

Cine este Denisa Blaga

Denisa Blaga, cântec, Imnul Suferinței
Denisa Blaga aduce “Imnul suferinței” în casele oamenilor, în prag de mare sărbătoare
sursă foto: facebook

“Sunt interpretă de muzică populară, iar eu fiind învățată să fiu în mijlocul oamenilor la spectacole, evenimente și concursuri, din cauza a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, m-am trezit că nu mai pot ajunge acolo în sufletul și în mijlocul oamenilor, acolo unde ne este locul”, dezvăluie Denisa.

“Noi, artiștii, ne regăsim în ceea ce facem și rolul nostru este să fim alături de cei care iubesc cântecul. În vreme de bucurie să îi veselim, iar în vremuri grele și de necaz să le alinăm sufletul, ca ei să se regăsească în ceea ce noi transmitem”.

Slujba de Înviere fără crendincioşi

Până nu demult, clopotele bisericilor îi chemau pe credincioși la rugăciune, la meditație, la întâlnirea cu Dumnezeu. Acum, la ceas de mare sărbătoare, cu toții ne dorim să aprindem o lumânare și să spunem o rugăciune în noaptea Învierii, în Casa Domnului, dar nu mai putem. Iar slujba de Înviere va putea fi văzută de credincioşi doar online sau la TV

Imnul suferinței este despre ce trăim și ce simțim în această perioadă. Despre bisericile goale și cimitirele care nu mai fac față deceselor.  Dar tocmai această suferință ne împinge spre rugăciune, speranță și nădejde.

ADVERTISEMENT