Fotbal intern

Împăcarea anului în fotbalul românesc: Victor Pițurcă și Gigi Becali sunt din nou prieteni

10.05.2020 | 22:31
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă și Gigi Becali nu mai sunt certați! Anunțul a fost făcut chiar de antrenor, care a dezvăluit că a vorbit zilele trecute cu patronul FCSB-ului, dând uitării conflictul în care erau angrenați.

Victor Pițurcă și Gigi Becali s-au împăcat. „Am vorbit cu el, că nu mai vorbisem de multă vreme”

Deși avuseseră mai multe contre care nu prevesteau împăcarea și dăduseră impresia că cearta dintre ei este ireconciabilă, Victor Pițurcă și Gigi Becali au decis să îngroape securea războiului, iar acum sunt din nou prieteni.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu Gigi, că nu mai vorbisem de multă vreme cu el. El dacă nu se bagă la echipă nu-i place. I-ar plăcea să fie campion. E greu să se mai schimbe.

Mulți patroni din Liga 1 au învățat de la Gigi și se bagă și ei peste antrenor. La un club de fotbal trebuie să conducă unul singur, care trebuie să asigure bugetul clubului. E dificil să fie mai multe persoane care să decidă”, a spus Victor Pițurcă pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anticipat împăcarea încă de săptămâna trecută

În urmă cu câteva zile, FANATIK a anticipat împăcarea dintre Victor Pițurcă și Gigi Becali, atunci când a prezentat o serie de declarații ale antrenorului în care făcea instrucție cu șefii CSA Steaua, adversarii declarați ai latifundiarului din Pipera.

„S-au pierdut ani importanţi în Liga 4. Probabil anul ăsta Steaua va promova în Liga 3. Alte pretenții, așa că acolo trebuie dezvoltată Academia. Sunt lucruri multe de făcut, pentru că viitorul este important şi trebuie să ţi-l pregăteşti dinainte. Ori în momentul ăsta nu sunt oameni în Ministerul Apărării Naţionale care să vrea ca Steaua să ajungă ce a fost. Conduce Ministerul Apărării clubul şi nu este normal.  Adică echipa de fotbal trebuie să fie echipă profesionistă de fotbal pentru a putea atinge performanţele pe care trebuie să le atingă Steaua Bucureşti”, a sunat declarația lui Victor Pițurcă, anunțând parcă împăcarea cu „dușmanul de moarte” Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Pițurcă – Becali, relație cu năbădăi

Relația dintre Victor Pițurcă și Gigi Becali a fost presărată cu multe momente tensionate, urmate apoi de împăcări spectaculoase. FANATIK vă prezintă în continuare o parte dintre conflictele care i-au transformat pe cei doi, de-a lungul timpului, în dușmani.

Un prim episod s-a consumat în 2004, atunci când Pițurcă antrena Steaua patronată de Gigi Becali. Cu câteva zile înainte de începerea campionatului, Becali a dorit să-l dea afară pe fotbalistul Romeo Pădureț, Pițurcă nu a acceptat imixtiunea patronului în treburile echipei și și-a demisia.

ADVERTISEMENT

„Înainte de startul campionatului, m-am certat cu el, și am plecat de la echipă, voia să dea un jucător afară, să scoată un jucător din lot. Începuse să fie șmecher în fotbal. Trecuse un an de când era în fotbal și era expert în fotbal. Voia să-l dea afară pe Pădureț, cu 3 zile înainte de startul sezonului. Nu îndrăznea să-mi spună mie, l-a trimis pe Strizu, omului îi era și rușine de mine. Mi-a zis: ‘Băi Piți, uite că Gigi vrea să-l scoți pe ăsta afară‘. Am pus mâna pe telefon și l-am sunat: ‘Ce mă, ai început să fii antrenor?’ și el că: ‘Băi, Piți, uite că eu îl plătesc degeaba, dau bani’ și eu: ‘Păi de ce crezi că ai fost adus, de asta ai fost adus aici, să dai bani, pentru ce crezi că ai fost adus aici? Că ești inteligent, că te pricepi la fotbal? Ai fost adus să dai bani!’. M-am certat cu el și am plecat de la echipă din cauza asta. Am lăsat o munca în spate și am plecat. El asta voia, că-i veniseră clănțănitorii, Stoica (n.r. Meme), ăia, îi băgau ăia în cap și la revedere, s-a terminat“, povestește Pițurcă primul conflict cu Becali.

Dosarul „Valiza” a fost un alt moment care a șubrezit relația dintre cei doi. Se întâmpla în 2008, în ultima etapă a campionatului, când Steaua avea nevoie ca CFR Cluj să nu câștige partida din deplasare cu concitadina Universitatea pentru a cuceri titlul. Becali a trimis atunci la Cluj o valiză cu 1,7 milioane de euro pentru a motiva „șepcile roșii”, valiză care a fost interceptată de procurorii DNA. Pițurcă a dat declarații la acea vreme în favoarea lui Becali, susținând că banii erau pentru cumpărarea unui teren. După judecarea procesului, a primit o pedeapsă de 1 an cu suspendare, în timp ce Becali a luat 3 ani și jumătate cu executare.

A doua colaborare la Steaua din 2010, terminată tot după foarte scurt timp, sau poziția pro CSA Steaua pe care Pițurcă a adoptat-o în conflictul Armată – Gigi Becali au fost alte cauze care au șubrezit relația dintre cei doi. O relație care a redevenit acum la parametri normali, deși declarațiile belicoase date de-a lungul timpului nu prevesteau un asemenea deznodământ.

Ce pot să vă spun eu e că Gigi e anti-fotbal. Nu are nimic în comun cu fotbalul. El chiar crede că știe ceva acum și vorbește cu antrenorii. Nu poate să știe nimic. Nu poți să te pricepi stând la birou si dând comenzi: ‘bagă-l pe ăla și pe ăla’. Și sunt mulți pe acolo care nu știu fotbal. Dar sunt acolo. Noroc că sunt condițiile astea în fotbalul românesc, că altfel ar trebui să termine mereu pe locul 4-5, nu pe 2Victor Pițurcă

„Sunt unii oameni pe care i-am şters din memorie, iar unul dintre ei e Victor Piţurcă. Poate să-şi spună părerea, dar şi eu am acest drept să-l şterg din memorie. Şters şi nu mă interesează ce zice“ – Gigi Becali

ADVERTISEMENT