News

Impact nimicitor al coronavirusului pentru o categorie de suferinzi! 1,4 milioane de bolnavi ar putea să moară

07.05.2020 | 17:51
Impact nimicitor al coronavirusului pentru o categorie de suferinzi 14 milioane de bolnavi ar putea sa moara
ADVERTISEMENT

Impact nimicitor al coronavirusului pentru o categorie de suferinzi! Aceasta este concluzia unui studiu care arată că aproximativ 1,4 milioane de persoane ar putea muri de tuberculoză până în 2025, din cauza impactului pandemiei COVID-19.

 Impact nimicitor al coronavirusului pentru o categorie de suferinzi!

Concret, eforturile globale în lupta contra infecţiei cu noul coronavirus afectează diagnosticarea, tratarea şi prevenirea tuberculozei.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta ar putea duce la aparaţia a încă 6,3 milioane de cazuri suplimentare de TBC, în următorii 5 ani, cazuri care vor fi gestionate cu dificultate.

1,4 milioane de bolnavi ar putea să moară

Vă readucem aminte că TBC-ul este o boală contagioasă, potenţial fatală, care poate afecta aproape orice parte a corpului, dar este în principal o infecţie a plămânilor.

ADVERTISEMENT

Este cauzată de un microorganism bacterian, bacilul de tuberculi sau Mycobacterium tuberculosis, fiind catalogată al doilea cel mai mare criminal la nivel global. 1,5 milioane de oameni mor anual din cauza acestei boli.

In comparatie cu alte boli cauzate de un singur agent infectios, tuberculoza este al doilea cel mai mare criminal la nivel global. Insa boala a facut ravagii de peste 300 de ani.

ADVERTISEMENT

In secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, o epidemie de tuberculoza a izbucnit in intreaga Europa si America de Nord, inainte ca microbiologul german Robert Koch sa descopere cauzele microbiene de tuberculoza in 1882.

”Astăzi, guvernele se confruntă cu o cale torturoasă, navigând între iminentul dezastru al COVID-19 şi ciuma de multă durată a tuberculozei.

ADVERTISEMENT

Alegerea de a ignora tuberculoza din nou, ar şterge cel puţin o jumătate de deceniu de progrese greu câştigate împotriva infecţiei celei mai mortale din lume şi ar duce la îmbolnăvirea a milioane de oameni”, a spus și medicul specialist Lucică Ditiu.

 

 

ADVERTISEMENT