Fotbal intern

Impactul pandemiei de coronavirus asupra vieții sportivilor: „Nu am mai avut o pauză atât de lungă de la 11 ani”

25.04.2020 | 12:34
Impactul pandemiei de coronavirus asupra vietii sportivilor Nu am mai avut o pauza atat de lunga de la 11 ani
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, arbitru român promovat de UEFA în Categoria Elite, cea mai înaltă din fotbalul european, recunoaște că traversează o perioadă inedită după suspendarea competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Centralul susține că nu a mai avut o perioadă de pauză atât de lungă din copilărie, din perioada în care nu era implicat în sportul profesionist.

Istvan Kovacs continuă pregătirile de acasă

Ultimele meciuri oficiale de fotbal s-au disputat în urmă cu o lună și jumătate, iar sportivii, dar și arbitri, continuă pregătirile acasă, în așteptarea reluării jocurilor.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs pe află în izolare acasă, la Carei, și dezvăluie că este cea mai lungă perioadă de pauză competițională din cariera sa, începută devreme, în copilărie.

De la vârsta de 11 ani, când practic a început viața mea în fotbal, niciodată nu am avut o pauză atât de lungă în activitatea mea.

ADVERTISEMENT

Îmi lipsește mult atmosfera din teren, de la meciuri, îmi lipsesc colegii și libertatea de mișcare. Este o perioadă care îmi doresc să treacă mai repede. Respect toate măsurile impuse de autorități, mă antrenez în casă și sunt nerăbdător să reîncep activitatea.

Eu eram obișnuit într-un anume fel, fiind mereu pe drumuri, deplasări la meciuri, delegări la jocuri internaționale. În același timp, sunt conștient că viața după pandemie nu va mai fi la fel.

ADVERTISEMENT

Cel puțin până nu se găsește un vaccin eficient, poate chiar în următorii doi ani. Până atunci vom fi nevoiți să păstrăm distanța socială chiar dacă restricțiile de mișcare vor fi treptat ridicate. Cred că în 2020 nu vom mai avea spectatori pe stadioane”, a declarat Istvan Kovacs pentru FRF.

Istvan Kovacs vrea la EURO

Istvan Kovacs recunoaște că unul dintre obiectivele profesionale din perioada următoare este prezența la turneul final al Campionatului European, ce se va desfășura în 11 iunie – 11 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Este dorința mea și ar fi un important pas înainte în cariera mea. Până acolo, e de remarcat progresul arbitrajului românesc în ultimii ani. E impresionant faptul că România are doi arbitri între primii 26 din Europa.

Spre exemplu, Italia, care are un campionat mult mai puternic, are doar un arbitru în Elite. Doar șase țări de pe continent mai sunt în situația României”, recunoaște arbitrul.

ADVERTISEMENT