În ultimele luni, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost un personaj central pe scena politică românească atrăgând puternic atenția surselor online relevante de la noi.
De la realegerea sa în funcția de primar și până în prezent, Nicușor Dan a generat un număr important de mențiuni care au avut un impact major în mediul online din România.
Datele procesate și analizate cu ajutorul platformei de media intelligence NewsVibe arată că în ultimele patru luni, în mediul online, au fost înregistrate peste 3.900 de mențiuni despre Nicușor Dan, scrie Informat.ro.
Impactul acestor mențiuni record au atins în online-ul românesc un volum cumulat de aproape 128 de milioane de vizualizări estimate.
În ultimele luni, primarul Capitalei a fost o prezență constantă în online și asta datorită aparițiilor sale legate de activitatea Primăriei București, dar și a mesajelor și gesturilor sale politice.
Edilul s-a implicat direct în discuțiile despre alegerile prezidențiale, atât prin comunicarea publică, cât și prin acțiuni precum semnăturile de susținere acordate candidaților de dreapta Elena Lasconi, Nicolae Ciucă sau Ludovic Orban.
Totodată, în ultima vreme, mass-media a dezbătut intens problema suportului pe care primarul Capitalei ar putea să îl ofere unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale.
Topul surselor relevante care au scris, în ultimele luni despre Nicușor Dan este condus de site-urile de știri stiripesurse.ro, Gândul, ziare.com, G4Media. Acestea sunt urmate de paginile de Facebook precum stiripesurse și B365.ro.
Singurele surse locale care sunt prezente în acest top privind mențiunile despre edilul Capitalei sunt pagina B365.ro, alături de pagina de Facebook- Buletin de București.
Termeni precum, primar, primarul general, București, capitalei, Daniel Băluță, planșeului Unirii, Elena Lasconi, candidat, președinte și Marcel Ciolacu sunt cei mai utilizați în articolele și în postările de pe Facebook în care a fost menționat și Nicușor Dan în ultima vreme.
Din totalul mențiunilor despre Nicușor Dan, doar 10% provin din sursele locale, cea mai mare parte a lor fiind înregistrate în sursele naționale.