News

Implicațiile politice ale morții președintelui Iranului, supranumit și Măcelarul din Teheran

Decesul președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, într-un accident de elicopter a fost un subiect pe care presa din România l-a dezbătut intens, luni seară.
21.05.2024 | 14:44
Implicatiile politice ale mortii presedintelui Iranului supranumit si Macelarul din Teheran
Implicațiile politice ale morții președintelui Iranului, supranumit și Măcelarul din Teheran Sursa foto: X / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce autoritățile iraniene au confirmat, luni, moartea lui Ebrahim Raisi, într-un accident de elicopter care s-a petrecut, duminică după-amiază, presa din România a analizat din mai multe unghiuri tragicul eveniment.

Cum a prezentat presa din România decesul președintelui Iranului

Presa românească a prezentat, luni, mai multe detalii despre accidentul în care Raisi și-a pierdut viața, reacțiile populației și ale liderilor internaționali, dar și implicațiile politice imediate pentru Iran.

ADVERTISEMENT

În mare parte, televiziunile de știri s-au concentrat pe relatarea circumstanțelor în care s-a petrecut tragicul accident, pe procesul de tranziție politică, precum și pe aspectele geopolitice ale evenimentului, potrivit Informat.ro.

Detalii cu privire la accidentul în care președintele iranian și-a pierdut viața, dar și informații cu privire la descoperirea epavei elicopterului de către o dronă turcă, au fost oferite de către HotNews.ro. Totodată, publicația a prezentat amănunte despre noul președinte interimar al Iranului.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, STIRILEPROTV.RO a analizat posibilele cauze ale prăbușirii elicopterului și a prezentat explicațiile apărute în presa iraniană.

Față de alte televiziuni, Digi24 a abordat diferit subiectul morții lui Ebrahim Raisi care a fost prezentat drept „Măcelarul din Teheran”. În emisiunile difuzate de postul TV, luni seară, au apărut mai multe reacții de bucurie ale unor iranieni care au aflat de moartea președintelui lor.

ADVERTISEMENT

Despre porecla lui Raisi, dar și despre viața privată a acestuia a scris, luni, Adevărul. În plus, publicația s-a concentrat pe contextul intern din Iran și pe dinamica politică din spatele tragediei.

În schimb, G4Media.ro a analizat reacțiile din Israel și cum moartea președintelui Iranului a fost tratată cu ironie de unii anti-sioniști.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Libertatea a adus în atenția publicului din România reacția președintelui rus Vladimir Putin, după ce a aflat de moartea lui Raisi.

Cine preia conducerea Iranului

Mediafax s-a concentrat pe tranziția politică și a anunțat confirmarea lui Mokhber ca președinte interimar al Iranului.

De asemenea, publicația a transmis informații și despre declararea celor cinci zile de doliu în Iran. Asta în timp ce Europa Liberă România a furnizat mai multe date biografice despre președintele interimar al Iranului.

Informații despre durata căutărilor epavei elicopterului, dar și despre complexitatea lor au fost oferite de Gândul.

News.ro, în schimb, a dezbătut pe larg informațiile contradictorii despre aterizarea forțată a elicopterului, dar și despre incertitudinea din primele ore după accident.

Ziarul Financiar avut o altă manieră de abordare a subiectului morții lui Raisi. Sursa a realizat un tablou al economiei Iranului și a subliniat că acestă țară ocupă locul doi la nivel mondial în ceea ce privește resursele de gaze naturale şi locul patru la rezerve de petrol.

 

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită