Fotbal international

Impresarul care a făcut transferul lui Iker Casillas de la Real Madrid la Porto, acuzat de înșelătorie, a ajuns după gratii

26.04.2020 | 18:38
Impresarul care a facut transferul lui Iker Casillas de la Real Madrid la Porto acuzat de inselatorie a ajuns dupa gratii
ADVERTISEMENT

În 2015 fosta legendă a porţii lui Real Madrid, internaţionalul spaniol Iker Casillas, pleca de pe Santiago Bernabeu şi mergea la una dintre cele două mari puteri ale fotbalului lusitan, FC Porto.

Impresarul va face patru ani și o zi de pușcărie

Cel care a intermediat atunci acest transfer a fost Santos Marquez Gonzales. Acesta a fost acum declarat vinovat de înşelătorie de către justiţia spaniolă la o pedeapsă de 4 ani şi o zi de închisoare.

ADVERTISEMENT

Santos Marquez Gonzales şi-a înşelat chiar partenerul de afaceri, pe Jorge Ignacio, care nu a văzut nici un ban din acea operaţiune, pentru că a fost convins să creadă că Iker Casillas nu va merge în vecini, la Porto, ci în MSL, campionatul nord-american.

A negociat din poziție de unic agent, deși avea partener de firmă

De asemeni, el şi-a minţit partenerul, spunându-i că tot comisionul pe care îl vor lua va merge în contul firmei Mallorca Vica SL, pe care cei doi impresari o deţineau.

ADVERTISEMENT

În iunie 2015 Marquez a negociat cu Porto din poziţia de agent liber şi nu a mai împărţit comisionul cu partenerul său. Pe lângă faptul că îşi va petrece următorii patru ani în puşcărie justiţia spaniolă îl obligă pe Marquez Gonzales să plătească o despăgubire de 115.666 de euro şi să achite două treimi din cheltuielile de judecată.

Iker Casillas a făcut infarct în 2019

În 2015 Porto i-a propus lui Casillas un salariu de 5 milioane euro pe an net, cel mai mare din prima divizie, dar portarul spaniol era obligat să vină liber de contract, ceea ce însemna că Real Madrid nu avea nici o pretenţie financiară.

ADVERTISEMENT

În 2019 Iker Casillas a fost la un pas de o mare tragedie. A suferit un infarct în timpul antrenamentului, însă nu a fost unul extins şi a depăşit repede momentul critic,

Casillas vrea să candideze la președinția federației spaniole

Mai mult, pentru ca lovitura să fie dublă şi soţia lui Iker, jurnalista Sara Carbonero, a fost depistată cu o tumoare malignă la ovare, care a fost deja operată, însă mai sunt necesare câteva luni pentru a fi sigură că pericolul a trecut definitiv.

ADVERTISEMENT

În februarie 2020 Iker Casillas și-a anunțat retragerea din activitate la vârsta de 38 de ani și intențiile de a candida la viitoarele alegeri la președinția federației spaniole.

 

ADVERTISEMENT