Fotbal international

Impresarul lui Gareth Bale a încasat 150 de milioane de euro. De unde a primit banii

09.10.2020 | 18:35
Impresarul lui Gareth Bale a încasat 150 de milioane de euro. De unde a primit banii
Impresarul lui Gareth Bale a încasat 150 de milioane de euro. De unde a primit banii (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Jonathan Barnett, impresarul lui Gareth Bale, și-a vândut firma sa de impresariat sportiv numită Stellar Group americanilor de la ICM. În schimbul acesteia, Barnett, unul dintre cei mai buni agenți de jucători din lume, a primit 150 de milioane de euro.

Stellar Group reprezintă cea mai mare agenție de impresariat din fotbalul mondial și are mai bine de 800 de sportivi și contracte de 2,5 miliarde de euro.

ICM are sediul în Los Angeles și are contracte cu multe vedete de la Hollywood. Samuel L. Jackson e unul dintre ei. Totodată, sunt reprezentați și câștigători ai Globului de Aur sau ai premiului Emmy (Olivia Colman).

ADVERTISEMENT

Barnett este printre cei mai buni impresari din lume

Barnett este unul dintre cei mai cunoscuți impresari din fotbalul mondial. Acesta a apărut pe prima pagină a ziarelor din Spania atunci când l-a criticat pe antrenorul lui Real Madrid și a sărit în apărarea lui Gareth Bale, unul dintre clienții lui.

Impresarul din Anglia va munci în continuare pe ramura sportivă a noii firme și va ajunge mai ușor la sportivii din America mulțumită noii legături cu ICM. Gigantul din America va profita și va putea să se implice mai mult în lumea sportului de performanță.

ADVERTISEMENT

New York Times au fost cei care au scris despre afacerea de 150 de milioane de euro încheiată între impresar și cei de la ICM. Stellar a traversat o perioadă bună în Spania. Nu numai mulțumită transferului de 101 milioane de euro al lui Gareth Bale la Real Madrid, dar și deoarece a creat o rețea de tineri fotbaliști talentați de la mai multe academii ale unor echipe importante din Spania, unii au confirmat deja. Saul se află printre aceștia.

Ce fotbaliști are sub contract impresarul

Cei mai mulți bani au venit din contractele din campionatul Angliei. Acolo impresarul englez îi reprezintă pe portarii naționalei engleze (Jordan Pickford, Nick Pope și Dean Henderson) sau pe căpitanul celor de la Aston Villa – Jack Grealish.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale a discutat despre plecarea de la campioana Spaniei: „Nu am niciun regret față de ce s-a întâmplat, nu regret plecarea. Ceea ce încerc eu să fac este să joc fotbal, pentru că restul lucrurilor nu depind de mine. Părerea pe care o am despre mine e una clară și familia mea știe cine sunt. Doar despre asta îmi pasă”.

Galezul a revenit la Tottenham Hotspur. Alături de el la englezi va evolua și Sergio Reguilon. Gareth Bale le-a transmis și un mesaj suporterilor echipei din Anglia: “Pentru toţi fanii lui Spurs, după 7 ani, m-am întors!”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri