Sport

Impresionanta poveste de viață a lui Ștefan Baiaram: „N-au vrut să-l înfieze în scop umanitar, ci ca să se folosească de calitățile lui fotbalistice”

Ștefan Baiaram ascunde o poveste de viață dureroasă. Pe când avea doar 14 ani, o familie din Buzău a încercat să-l înfieze, din dorința de a profita de calitățile sale fotbalistice.
04.11.2021 | 12:16
Impresionanta poveste de viata a lui Stefan Baiaram Nau vrut sal infieze in scop umanitar ci ca sa se foloseasca de calitatile lui fotbalistice
Mijlocașul lateral al Universității Craiova are o poveste de viață impresionantă. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Acum se poate lăuda cu zeci de prezențe în tricoul Universității Craiova și este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români, dar destinul nu i-a „zâmbit” mereu. Crescut de un asistent maternal, Ștefan Baiaram – căci despre el vom vorbi în cele ce urmează – a fost la un pas să ajungă pe mâinile unor oameni cu intenții pur mercantile.

Concret, o familie din Buzău a încercat să-l înfieze, dar nu pentru a-i oferi o viață mai bună, ci pentru a profita de pe urma calităților sale fotbalistice. Salvarea a venit, însă, de la Silviu Bogdan, nimeni altul decât omul care l-a descoperit și i-a ghidat mijlocașului lateral primii pași în fotbalul profesionist, pe când se ocupa de Academia echipei din Bănie.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon de Liga 1, Baiaram a bifat nu mai puțin de 13 prezențe și a reușit să înscrie două goluri, cu Gaz Metan Mediaș și rivala FCU Craiova 1948. De asemenea, și-a trecut numele pe lista marcatorilor chiar la debutul în tricoul selecționatei U20 a României, în meciul câștigat, scor 2-1, în fața reprezentativei Portugaliei.

Povestea emoționantă a lui Ștefan Baiaram. O familie a încercat să-l înfieze pentru „calitățile fotbalistice”

El a fost luat la șase luni de un asistent maternal, la 14 ani a vrut cineva să îl înfieze, dar să-l ducă din Craiova. Atunci am intervenit, pentru că altcineva voia să profite de calitățile lui fotbalistice.

ADVERTISEMENT

N-au vrut să-l înfieze în scop umanitar, ci ca să se folosească de calitățile lui fotbalistice. E un băiat cuminte, educat, anul trecut a jucat și mai mult, acum a evoluat mai puțin, pentru că e doar unul U21”, a declarat Silviu Bogdan, la Digi Sport, încercând, totodată, să explice incidentele din avionul cu care Ștefan Baiaram, George Cîmpanu și Jovan Markovic se întorceau din Spania, unde naționala U21 a României efectuase un stagiu de pregătire. Concret, cei trei ar fi făcut o gălăgie de nedescris și s-ar fi înjurat ca la ușa cortului, fără să le pese de ceilalți pasageri.

Ei trei și în vestiar discută, au anumite apelative, dar când porți treningul echipei naționale sau al echipei de club, trebuie să ai o conduită”, a mai spus fostul manager al Centrului de Copii și Juniori din cadrul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Baiaram și colegii săi au fost amendați: „Nu e normal ce au făcut”

În schimb, deși a criticat decizia Federației Române de Fotbal de a face o escală în Viena la întoarcerea naționalei U21, Laurențiu Reghecampf și-a pedepsit aspru jucătorii pentru scandalul din avion. „Sunt sigur că și-au învățat lecția, vom vedea ce decizie vor lua cei de la FRF în această direcție. Aici vreau să fac o paranteză și nu vreau să vă duceți în direcția că vorbesc împotriva celor de la echipa națională. Echipa U21 a avut o escală de 7 ore în Viena, lucru care pentru mine nu este normal.

Ne trimitem jucătorii la echipa națională să aibă cele mai bune condiții. Aici facem din nou o paranteză și spunem că, în situația actuală, cu atâția oameni infectați cu COVID-19, să stai 7 ore în aeroport nu cred că este un lucru pozitiv, nu știu cum s-a ajuns la această decizie.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să scuz ce au făcut ei, primesc o amendă din partea noastră, pentru că comportamentul lor în afara clubului contează foarte mult pentru noi. Nu este normal să se întâmple acest lucru și sunt sigur că jucătorii noștri nu vor mai avea parte de asemenea evenimente.

Sunt componenți ai naționalei U21, sunt oameni specializați să analizeze evoluția lor, eu nu pot să-mi dau cu părerea despre meciurile lor. Pentru mine au făcut bine ce au făcut în meciurile de acolo, ar putea și mai bine.

Nu e normal ce au făcut, nu vreau să le iau în nicio direcție apărarea, nu au voie să aibă parte de asemenea evenimente, dar, în același timp, ar trebui văzut puțin și programul lor. N-ar trebuie să fie puși în postura de a circula cu o cursă de linie, să stea 7 ore în aeroport în condițiile actuale. Am avut discuții cu ei, le-am dat și amendă, au simțit-o foarte bine, deci cu siguranță vor fi foarte motivați”, a explicat tehnicianul Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 3,95 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT