News

Improvizație periculoasă descoperită de inspectorii RAR: butuci de lemn la suspensiile unui microbuz

Inspectorii RAR au descoperit o improvizație extrem de periculoasă pentru circulația rutieră, la un microbuz. Vehiculul avea montați butuci de lemn la suspensii.
02.09.2021 | 23:13
Improvizatie periculoasa descoperita de inspectorii RAR butuci de lemn la suspensiile unui microbuz
ADVERTISEMENT

Șoselele din România sunt cele mai periculoase din Europa pentru viața oamenilor. În ultimii 19 ani au murit peste 43.000 de români în accidente rutiere, maximul fiind în 2008, cu peste 3.000 de decese, iar minimul a fost în 2014, 1.818 decese.

Una dintre cauzele producerii evenimentelor rutiere tragice este reprezentantă și de starea tehnică deficitară a multor autovehicule.

ADVERTISEMENT

O improvizație extrem de riscantă pentru siguranța rutieră a fost descoperită în această săptămână la un control efectuat de angajații Registrului Auto Român (RAR).

Improvizație inconștientă descoperită la RAR. Butuci de lemn, montați la suspensiile unui microbuz

Inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) au fost realmente șocați în momentul în care au fost nevoiți să inspecteze mașina unui cetățean care s-a prezentat la reprezentanța din Caraș Severin pentru a obține cartea de identitate a autovehiculului.

ADVERTISEMENT

În lipsa unui sistem de suspensie complet, pe puntea din spate a vehiculului au fost montați butuci de lemn. Autoturismul, un microbuz de transport persoane cu o capacitate de 8 locuri, ajunsese în reprezentanța RAR pentru o inspecție completă.

Această improvizație descoperită de inspectori este una extrem de periculoasă atât pentru sistemul de direcție, cât și pentru cel de frânare.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost făcut public chiar de RAR. Imaginile de-a dreptul incredibile au fost publicare de Registrul Auto Român pe pagina oficială de Facebook.

”Astfel de deficiențe tehnice au identificat colegii noștri de la RAR Caraș-Severin în timpul verificării unui autovehicul care a venit la reprezentanță”, a scris RAR în postarea care însoțea imaginile.

ADVERTISEMENT

RAR, controale și în Capitală. Multe defecțiuni descoperite în trafic

Astfel de acțiuni de control, dar în trafic, au fost efectuate joi și în Bucureşti. Brigada Rutieră şi RAR au aplicat 70 de amenzi cu reţinerea a 25 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni. Cea mai mare amendă, 1.740 de lei, a fost aplicată pentru multiple deficiențe.

”În data de 2 Septembrie, un bărbat în vârstă de 32 de ani a condus o motocicletă pe bd. Aviatorilor, iar în urma controlului efectuat în coloborare cu inspectorii din cadrul RAR, s-a constatat faptul că motocicleta avea altă culoare decât cea prevăzută în cartea de identitate a vehiculului, oglinzi retrovizoare lipseau, sistemul de iluminare era neconform, anvelopa spate era uzată peste limita legală admisă, de asemenea nu avea montate carenele si ceasurile bord, iar sistemul de evacuare a noxelor era modificat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1740 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuței până la remedierea deficiențelor tehnice constatate”, se arată într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT