News

Imunitatea colectivă din Spania, departe de a fi atinsă. Ce procent din populație are anticorpi

14.05.2020 | 10:34
Imunitatea colectiva din Spania departe de a fi atinsa Ce procent din populatie are anticorpi
ADVERTISEMENT

Imunitatea colectivă a populației din Spania este destul de departe de a fi atinsă. Un studiu efectuat recent în țara europeană cu cele mai multe infectări de COVID-19 relevă un procent foarte mic de imunizare.

Imunitatea colectivă din Spania, departe de a fi atinsă. Ce procent din populație are anticorpi

La mai bine de două luni de la declararea oficială a pandemiei de coronavirus, doar puțin peste 5% din populația Spaniei a dezvoltat anticorpi la COVID-19.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu recent realizat de Ministerul Sănătății din Spania, imunitatea colectivă este încă departe de a fi îndeplinită în această țară greu afectată de pandemie, scrie News.ro.

Se apreciază că peste 2,3 milioane de spanioli s-au vindecat de această boală şi au anticorpi, informează studiul comandat de Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul Spaniei s-a constatat o mare diferență din punct de vedere geografic. Astfel, acolo unde au fost cele mai multe infectări, cifrele sunt de cinci ori mai mari faţă de zonele cu cea mai mică răspândire a bolii.

Cele mai multe persoane cu anticorpi la COVID-19 se află în provinciile Soria (14,2%), Cuenca (13,5%), Segovia (12,6%), Albacete (11,6%), Madrid (11,3%) şi Ciudad Real (11,1%).

ADVERTISEMENT

Acest studiu ministerial are rezultate diferite de cele prezentate la finalul lunii martie într-un studiu al Imperial College London, care arăta că 7 milioane de spanioli au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Ce procent e necesar pentru imunitatea colectivă

Studiul oficialităților de la Madrid constată că au fost puţin mai mult de 2,3 milioane de persoane care s-au vindecat de boală, iar o treime dintre ele, 750.000, se află în comunitatea Madrid şi 400.000, în provincia Barcelona.

ADVERTISEMENT

Spania încă are cale lungă de străbătut până să atingă imunizarea colectivă pe care toate țările o urmăresc în această perioadă.

Astfel, imunitatea colectivă sau de grup ar putea fi atinsă abia cnd 60% – 70% din populaţie va avea anticorpi la COVID-19. La această concluzie au ajuns medicii epidemiologi.

Până la ultima raportare oficială, pe teritoriul Spaniei au fost confirmate, prin teste PCR, 228.691 cazuri. Din acest total, înregistrat de la începutul epidemiei în Spania, 140.823 oameni au fost declaraţi vindecaţi.

ADVERTISEMENT