News

În această dată se afișează rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2019

25.03.2019 | 12:51
In aceasta data se afiseaza rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2019

Simularea examenului de Bacalaureat a trecut, însă emoțiile abia acum încep pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, odată cu aflarea notelor obținute la probele pe care aceștia le-au susținut în perioada 18-21 martie 2019.

Când se vor afișa rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat vor fi afișate în data de 29 martie 2019. Notele vor fi trecute în catalog doar în cazul unei cereri formulate direct de elevi, sau de părinții acestora.

În schimb, rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecări unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dar și prin dezbateri la nivelul întregii clase, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral. Toate acestea, cu scopul de a îmbunătăți performanțele școlare, după cum a  anunțat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Când se vor afișa rezultatele simulării examenului de bacalaureat
Când se vor afișa rezultatele simulării examenului de bacalaureat

Simulare BAC 2019. Elevii așteaptă afișarea rezultatelor

Corectarea subiectelor,  va fi făcută de două cadre didactice din unitatea de învățământ în care elevii susțin examenele respective. Profesorii vor avea la dispoziție bareme de corectare care au fost deja date publicității de către Ministerul Educației.

Niciun examen de Bacalaureat fără scandal. Florin Râșteiu, vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor și susținător al protestului #foaiagoală, și-a exprimat nemulțumirile față de sistemul de învățământ din țara noastră.

În toți acești ani de implicare civică am învățat că trebuie să vorbim din ce în ce mai mult despre problemele sistemului, pentru că dacă noi nu o facem ele vor continua să existe, să rămână nesoluționate, iar eu, personal, m-am săturat să las ca aceste probleme să rămână doar între noi.Schimbarea aceasta, reforma sistemului educațional este pentru cei care peste un an, doi sau trei se vor afla în banca în care stau eu astăzi și vor avea în față un subiect care o să le ceară să reproducă informația pe care au acumulat-o în patru ani de liceu, un subiect care nu le va evalua competențele și despre care li se va spune în mod repetat, cum ni se spune și nouă, că este crucial pentru a avea un viitor decent” , a declarat Florin Râșteiu.

Evaluarea pe tot parcursul actului educațional, adică fiecare testare pe care elevul o primește încă din primii ani de studiu (așa cum, din păcate, se practică la noi în țară) până când ieșim din acest sistem. Încă de la primul contact cu educația ni se spune de către părinți că trebuie să mergem la școală ca să învățăm, să luăm note mari și să fim cei mai buni, așa ajungem să facem din evaluare un scop și uităm care este cu adevărat rolul ei, anume acela de diagnostic al educației. În toată această vânătoare după „note de 10”, suntem puși într-o competiție cu colegii de clasă și urmărim zilnic cum să-l depășim pe cel de lângă noi, așa ajungem să-i depășim pe ceilalți, să trecem cu brio peste exigențele impuse de părinții noștri, să depășim exigențele profesorilor noștri și ajungem să ne pierdem, uitând să ne autodepășim și să câștigăm lupta care contează cu adevărat pentru noi, cea pe care ar trebui să o avem zilnic, lupta purtată cu noi înșine. După toate acestea, sistemul ne spune că învățământul este centrat pe noi, elevii, aceste cuvinte fiind aruncate pentru a ne mângâia nemulțumirile. Da, din nou au reușit să ne facă să nu mai înțelegem nimic. Dăm teste peste teste și tot nu știm ce competențe avem, cei mai mulți alegem învățământul teoretic doar pentru că părinții noștri vor să-și vadă copilul la cel mai bun liceu din oraș, acela „dă prestigiu, dom’le”. Aș putea să vă spun că așa e bine, doar că învățământul teoretic nu-ți dă nicio calificare la absolvire, pe scurt, dacă după liceu alegi să nu continui o facultate poți să te angajezi ca muncitor necalificat. Învățământul profesional și tehnic, care la absolvire îți dă o calificare ar putea să fie o soluție, însă doamna Ecaterina Andronescu l-a distrus, pe motiv că sistemul are nevoie doar de profesori universitari, nu și de meseriași” , a mai scris vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor.