Fotbal international

În Belarus se joacă fotbal cu suporteri în tribune: „Beţi vodcă şi faceţi saună!”

19.03.2020 | 21:21
In Belarus se joaca fotbal cu suporteri in tribune Beti vodca si faceti sauna
ADVERTISEMENT

Belarusul uimește pe toată lumea, iar în plină epidemie de coronavirus, campionatul continuă să se deruleze cu suporteri în tribune, oamenii fiind încurajați chiar de șeful statului.

În Belarus se joacă fotbal cu suporteri în tribune

În Belarus fotbalul continue să se desfășoare chiar în plină epidemie de coronavirus și chiar dacă au fost deja confirmate 51 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Alexander Lukaşenko, președintele Belarusului, îi îndeamnă pe oameni să nu ia foarte în serios pandemia de coronavirus și îi sfătuiește să bea vodcă și să meargă la muncă în continuare:

„Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism. Coronavirusul e o psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a a închide frontierele este o mare prostie”.

ADVERTISEMENT

În Turcia s-a suspendat campionatul

Turcia rămăsese una dintre puținele țări unde se mai desfășoară campionatul de fotbal, iar astăzi, 19 martie, ministrul Tineretului și al Sportului din Turcia a hotărât să întrerupă campionatul pentru trei săptămâni.

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a anunțat primele măsuri pe care le va lua: „Le-am dat jucătorilor liber până luni. Vineri urmează să fie luată o decizie legată de perioada de întrerupere.

ADVERTISEMENT

În funcţie de asta o sa vedem câtă vreme intrăm în vacanţă. Eu nu ştiu ce o să fac. Dacă întreruperea va fi mare, probabil că o să vin acasă. Nu ştiu, deocamdată trebuie să văd”.

Marius Șumudică a mai vorbit despre faptul că Turcia a fost una dintre primele țări care a închis accesul suporterilor pe stadioane, în timp ce alte țări Europene nu luaseră nicio măsură.

ADVERTISEMENT

„Ligile din multe ţări au continuat programul normal atunci când cazurile de infectare erau în creştere.

Suntem una dintre ţările care extrem de rapid am cerut ca meciurile să se desfăşoare fără public pentru ca virusul să nu se extindă”, a mai spus Marius Șumudică.

  • 49 de ani a împlinit Marius Șumudică pe 4 martie
ADVERTISEMENT