În București nu mai sunt locuri la ATI. Prefectul a vorbit despre agravarea situației în Capitală

Adrian Baciu   
în HotNews
19/10/2020, 08:56
În București nu mai sunt locuri la ATI. Prefectul a vorbit despre agravarea situației în Capitală
În București nu mai sunt locuri la ATI. Prefectul a vorbit despre agravarea situației în Capitală. Sursa foto: hepta.ro

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, face un anunț alarmant în contextul agravării crizei pandemice și spune că în București nu mai sunt locuri la ATI pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă.

Pentru o mai bună gestionare a celor infectați cu noul coronavirus, autoritățile informează că, începând de luni, 19 octombrie, Spitalul Colentina va deveni unitate COVID.

De asemenea, pentru a ajuta la gestionarea situației grave din spitale, medicii și asistenții școlari de la unitățile de învățământ care au trecut în scenariul roşu şi nu mai au activitate directă cu copiii la școală vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID-19.

Prefectul din București anunță agravarea situației în Capitală: Nu mai sunt locuri la ATI

Chiar în ziua în care Capitala a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în București nu mai sunt locuri la anestezie și terapie intensivă (ATI).

În acest context grav, oficialul a mai spus că Spitalul Colentina va deveni integral unitate COVID, iar medicii și asistenții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID. Cojanu a susținut că aceste decizii au fost luate într-o ședință a prefecților cu șeful DSU, Raed Arafat.

”Astăzi (n.r. duminică) a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti.

În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID.

Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă”, a spus Cojanu la Digi24.

Ce se întâmplă cu rata de incidență în țară

Gheorghe Cojanu a mai anunțat că, în videoconferința cu prefecții Raed Arafat a mai fost informat că în România mai sunt “în jur de 20 de municipii” în care a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori și care “trebuie să ia de urgență” aceleași măsuri ca în București.

Prin aceste orașe cu situație gravă se numără: Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Alexandria, Deva, Sfântu Gheorghe și Piatra Neamț.

Închide ×