News

În cât timp traversează un șofer centura Capitalei! Cum arată, de fapt, această șosea

10.04.2019 | 12:53
Șoferii români sunt sătui de traficul îngreunat de pe centura capitalei

Lipsa autostrăzilor rămâne un subiect arzător pentru români. Sătui să petreacă timp prețios în trafic, din cauza infrastructurii care lasă de dorit, dar și de nenumăratele promisiuni din partea miniștrilor care s-au perindat de-a lungul anilor la Transporturi, oamenii își doresc ca situația să se îmbunătățească rapid.

Experiment inedit. În cât timp poți traversa Centura Bucureștiului

Spre exemplu, dacă aruncăm o simplă privire asupra Bucureștiului, vom descoperi că nu are o șosea de centură cu regim de autostradă, de care beneficiază la ora actuală marile capitale ale lumii. Pe fostul drum județean care înconjoară Capitala României, transformat între timp în drum național, se înghesuie mii de autoturisme care sunt nevoite să împartă o singură bandă pe sens.Asta fără să mai vorbim și de gropile  care nu încetează să le provoace necazuri șoferilor.

Jurnaliștii de la Digi 24 și-au propus să realizeze un experiment inedit. Înarmați cu multă răbdare, aceștia au pornit la drum dis de dimineață, pentru a stabili timpul exact în care vor putea traversa centura Capitalei.

Centura Bucureștiului
Centura Bucureștiului

Centura Capitalei, un traseu ce pare că nu se mai termină

Am început experimentul în jurul orei 9:00, când am intrat pe centura Bucureștiului, prin zona Domnești, după ce am stat zeci de minute în trafic, în Prelungirea Ghencea. Există porțiuni pe care am putut circula puțin mai rapid, însă pe marea parte a drumului se circulă cu 10-15 kilometri la oră.

Există, așadar, un mare risc de accidente, în condițiile în care autovehiculele au la dispoziție doar o bandă pe sens pentru a circula.Asta fără să mai vorbim despre gropile care apar parcă din senin pe drumul aglomerat, iar pentru a le evita, șoferii se văd nevoiți să facă balet pe stradă, să efectueze manevre după manevre pentru a nu-și strica mașina” , au povestit jurnaliștii sursei citate, în legătură cu acest experiment inedit.

 

Tags: