News

În ce condiții ar putea fi eliberat condiționat Liviu Dragnea

30.05.2019 | 13:30
In ce conditii ar putea fi eliberat conditionat Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat luni la trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Președintele PSD a ajuns la penitenciarul Rahova, acolo unde a petrecut deja o parte din cele 21 de zile de carantină. Urmează ca apoi să își ispășească pedeapsa, cel mai probabil tot la Rahova. Cu toate acestea, fostul președinte al Camerei Deputaților ar putea beneficia de clemența justiției și să fie eliberat condiționat.

Cum ar putea fi Liviu Dragnea eliberat condiționat

Potrivit legii, Liviu Dragnea ar putea să ceară eliberarea condiționată după ce execută cel puțin două treimi din durata pedepsei. Asta doar dacă îndeplinește integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Deocamdată Liviu Dragnea are numai o condamnare de 3 ani și jumătate, dar această perioadă ar putea să se mărească. Fostul lider al social-democraților mai are un dosar pe rol, ceea ce înseamnă că pedeapsa lui Liviu Dragnea ar putea fi mărită iar șeful PSD să primească încă o condamnare cu executare.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat după anumite criterii *foto: hepta.ro
Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat după anumite criterii *foto: hepta.ro

Liviu Dragnea stă cu un VIP în celulă la penitenciarul Rahova

Potrivit fostului lider al minerilor, Miron Cozma, care a petrecut mai mulți ani după gratii, Liviu Dragnea ar putea avea parte de o companie selectă la Rahova. El susține că Dragnea s-ar putea să ajungă coleg de celulă cu Sorin Ovidiu Vântu, cel care este condamnat în dosarul delapidării FNI. „Acolo, Dragnea nu va mai fi boss. Păi doar dacă te uiți la fața lui și îți dai seama că nu poate să se impună în fața ”băieților” aflați la Rahova. Norocul lui Dragnea e că va sta departe de ei. Din ce am înțeles, îl va băga în camera cu Sorin Ovidiu Vîntu, nu cu Radu Mazăre”, a spus „luceafărul huilei”, într-un interviu.