News

În ce condiţii l-ar numi Viorica Dăncilă premier pe Klaus Iohannis: “Dacă nu ar fi avut aceste probleme”

20.11.2019 | 22:47
În ce condiţii l-ar numi Viorica Dăncilă premier pe Klaus Iohannis:
Viorica Dancila a dezvaluit in ce conditii l-ar numi premier pe Klaus Iohannis foto: bursa.ro
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii interesante în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. Candidatul PSD la prezidenţiale a vorbit despre un posibil scenariu de după alegeri, acela în care Klaus Iohannis ar putea ajunge propunere de premier, în cazul în care va rata al doilea mandat.

Dăncilă: L-aş numi pe Iohannis premier, dacă nu ar avea probleme de legalitate

“Dacă președintele tututor românilor nu se va putea înțelege cu premierul tuturor românilor, Orban, și la un moment dat majoritatea parlamentară îl va da jos pe Orban, există varianta să-l propuneți premier pe domnul președinte Iohannis, care la momentul respectiv nu va mai fi președinte și a mai fost propus, inclusiv din partea partidului dumneavoastră. V-ați gândit la varianta asta?”, a fost întrebarea lui Ciutacu pentru Dăncilă.

ADVERTISEMENT

“Am explicat aseară, dar am văzut că a fost scot din context. Eu aștept propunerea din partea majorității parlamentare, da? Dar cel care este propus trebuie să nu aibă probleme de legalitate. Dacă domnul Iohannis nu ar avea probleme de legalitate, l-aș numi pe domnul Iohannis (…)

Eu știu că are niște dosare, domnul Iohannis. Știu că trebuie să dea niște explicații. Știu că trebuie să dea niște bani statului român. Deci, cel care este propus pentru premier, trebuie să fie un om care să nu aibă probleme cu legea, să nu aibă probleme de legalitate. Deci dacă domnul Iohannis nu ar fi avut aceste probleme, putea să fie o propunere”, a spus Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Dăncilă: Nu voi repeta greşelile lui Iohannis

Fostul premier a mai spus şi că nu va repeta greşelile lui Klaus Iohannis, în cazul în care va ajunge preşedinte şi că va lucra cu Guvernul în funcţie, pentru că şeful statului este obligat să respecte principiul separării puterii în stat.

“Eu nu voi repeta greșelile domnului Iohannis. Sunt greșeli care sunt de neacceptat pentru români și pe care eu le-am criticat. Nu voi face eu, ceea ce am criticat la Klaus Iohannis.

Deci, în momentul în care există majoritate, majoritatea respectivă face propuneri de premier, da? Dacă acum există un Guvern, voi lucra cu Guvernul în funcție, pentru că președintele este obligat să respecte Separarea Puterilor în Stat”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri