News

În ce condiții Liviu Dragnea ar face doar 2 luni de închisoare! Ce spune legea

Autor: Bogdan Solomon | 28.05.2019 | 14:00
În ce condiții Liviu Dragnea ar face doar 2 luni de închisoare! Ce spune legea
Cum ar putea Liviu Dragnea să scape de închisoare. Sursa foto.ebihoreanu.ro

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive și, cu toate că a fost deja încarcerat la penitenciarul Rahova, șederea fostului președinte al Partidului Social Democrat după gratii ar putea fi mult mai scurtă decât s-ar fi așteptat toată lumea.

Cum ar putea scăpa Liviu Dragnea de închisoare, după numai 2 luni

Conform procedurii standard în astfel de cazuri, Liviu Dragnea va petrece următoarele 21 de zile în carantină, interval în care va fi supus atât unui control medical amănunțit, cât și unor analize psihiatrice. Urmează apoi ca fostul lider social-democrat să afle centrul de detenție în care își va ispăși pedeapsa propriu-zisă.

Surpriză, însă. Potrivit cancan.ro, pe masa magistraților Curții Constituționale a României se regăsesc două sesizări care ar putea răsturna sentința dictată de ÎCCJ în cazul său. Prima va fi analizată chiar în cursul zilei de marți, 28 mai și vizează modificarea Codurilor Penale. În cazul celei de-a doua sesizări, privind constituționalitatea completurilor formate din cinci judecători, o decizie a CCR este așteptată pe 5 iunie. Ce spun specialiștii despre șansele ca Liviu Dragnea să scape de condamnare.

Magistrații CCR l-ar putea salva pe Liviu Dragnea
Magistrații CCR l-ar putea salva pe Liviu Dragnea

CCR l-ar putea salva pe Liviu Dragnea

Mai mult decât atât, specialiștii în Drept Penal dezvăluie că nu este exclusă posibilitatea ca Liviu Dragnea să părăsească penitenciarul unde a fost încarcerat, mult mai repede decât s-ar fi așteptat, poate, chiar și el.

Avocatul Constantin Durgheu susține că un eventual aviz pozitiv din partea CCR la sesizarea depusă de Florin Iordache, privind neconstituționalitatea completurilor formate din cinci judecători l-ar putea ajuta pe Liviu Dragnea să trimită dosarul spre rejudecare. În aceste condiții, sentința de trei ani și șase luni, dictată pe numele său ar deveni nulă.

Dacă se va constata că aceste completuri au fost constituite ilegal, domnul Dragnea va putea contesta decizia” , a declarat cunoscutul avocat, în cadrul unei emisiuni televizate.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!