News

În ce condiții mai poți folosi telefonul în mașină după ce Codul Rutier a fost modificat

12.08.2019 | 19:33
In ce conditii mai poti folosi telefonul in masina dupa ce Codul Rutier a fost modificat

Șoferii vor fi amendați dacă sunt prinși cu telefonul în mână! Vești foarte proaste pentru șoferii care obișnuiesc să butoneze telefonul, în timp ce se află la volan! Amenzile se dublează, iar regulile se înăspresc! Mai mult, regulile care aduc amenzi, dacă nu sunt respectate, vor fi aplicate și bicicliștilor!

Șoferii vor fi amendați dacă sunt prinși cu telefonul în mână

Sunt pasibili de amenzi chiar și tractoriștii și cei care merg pe drumuri forestiere. Atenție! Autoritățile au stabilit că vor fi amendați toți conducătorii și participanții la trafic surprinși cu telefonul în mână! Așadar, nu doar vorbitul la telefon este amendat, ci și simpla prezență a telefonului în mâna șoferului!

Guvernanţii vor să schimbe legea pentru că amenda actuală, care este între 290 şi 435 de lei, se pare că nu îi mai sperie pe şoferi. ”Nerespectarea interdicţiei de a folosi telefonul mobil în timpul şofatului este sancţionata în prezent cu 2-3 puncte amendă.

Șoferii vor fi amendați dacă sunt prinși cu telefonul în mână
Șoferii vor fi amendați dacă sunt prinși cu telefonul în mână

Șoferii care fac live pe Facebook nu pot fi amendați

(Spuneţi-ne dacă în prezent puteţi amenda şi pe cineva care face un live pe facebook). Acest lucru nu este prevăzut în mod expres în codul rutier”, a declarat Mădălin Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş, pentru stirileprotv.ro.

Şoferii nu au voie să ţină în mână, în timpul condusului, niciun “dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, spune textul actului normativ care urmează să intre în vigoare. Noua sancţiune va fi între 6 şi 8 puncte de amendă, adică între 870 şi 1160 de lei.

Un accident tragic a avut loc duminică, în localitatea Vacareni, unde un șofer care a pierdut controlul volanului a ucis trei persoane, după ce a intrat cu 150 de km/h în curtea victimelor. Unul dintre pasageri era live pe Facebook chiar în momentul accidentului.