News

În ce condiții poate intra România din nou în stare de urgență! Avertismentul lansat de directorul INSP

10.05.2020 | 12:09
In ce conditii poate intra Romania din nou in stare de urgenta Avertismentul lansat de directorul INSP
ADVERTISEMENT

Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Simona Pârvu, a declarat că România ar putea să se întoarcă în starea de urgență în funcție de numărul de îmbolnăviri și cazuri grave înregistrate în perioada următoare.

În ce condiții poate intra România din nou în stare de urgență!

Totuși, decizia aparține celor de la MAI: “Declanșarea stării de urgență presupune analiza mai multor factori, numărul de cazuri din unitățile sanitare, numărul de infecții care au apărut, formele, numărul de infecții grave sau formele ușoare.

ADVERTISEMENT

Dar acest lucru face obiectul discuțiilor tehnico-științifice de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. În cazul în care România se va întoarce la starea de urgență, revenim la ceea ce s-a întâmplat până acum.

În fapt, nu este nevoie de un nou set de recomandări, situația de urgență reprezentând, așa cum am văzut, interzicerea derulării unor activități sau limitarea acestora”, a spus doctorul Simona Pârvu pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

“Evaluarea situațiilor care vor fi după 15 mai se va realiza săptămânal astfel încât să putem să decidem ce măsuri vor fi luate în continuare”

Directorul INSP consideră că numărul îmbolnăvirilor este posibil să crească după data de 15 mai, însă obiectivul este limitarea infecțiilor cu COVID-19: “Numărul de îmbolnăviri este posibil să crească, important e să limităm numărul acestor cazuri. 

Evaluarea situațiilor care vor fi după 15 mai se va realiza săptămânal astfel încât să putem să decidem ce măsuri vor fi luate în continuare, dacă se vor deschide alte activități sau limitarea acestora

ADVERTISEMENT

“Aceste recomandări au fost elaborate de către cadrele medicale din domeniul epidemiologiei”

Medicul Simona Pârvu a vorbit și despre recomandările publicate de Ministerul de Interne pentru data de 15 mai când vor intra în vigoare primele măsuri de relaxare ale restricțiilor anti-COVID-19:

“Propunerile de recomandări pot face asociațiile profesionale. Colegiul Medicilor, Colegiul Dentiștilor, asociații de profesori sau de elevi. Este primul set de recomandări pe care l-am dat, vor urma și altele. 

ADVERTISEMENT

Vor fi pentru domenii precum biblioteci, restaurante sau muzee. Aceste recomandări au fost elaborate de către cadrele medicale din domeniul epidemiologiei, igienei, sănătății publice și sunt parte din responsabilitatea Institutului”

ADVERTISEMENT