News

În ce condiții pot fi scoși copiii la plimbare pe durata perioadei de izolare la domiciliu a populației

12.04.2020 | 21:55
In ce conditii pot fi scosi copiii la plimbare pe durata perioadei de izolare la domiciliu a populatiei
ADVERTISEMENT

Condițiile în care pot fi scoși copiii la plimbare sunt detaliate într-un comunicat prin care Grupul de Comunicare Strategică face o serie de clarificări legate de aplicarea ordonanțelor militare pe durata stării de urgență.

Copiii nu pot fi plimbați în locuri de joacă sau parcuri

GCS  precizează că ieșirea cu copiii la plimbare poate fi asimilată ieșirilor de scurtă durată din locuințe pentru activitatea fizică individuală

ADVERTISEMENT

Însă aceste ieșiri sunt supuse și unor restricții. Astfel, copiii nu  vor putea fi duși în parcuri sau locuri de joacă, pe motiv că în aceste locuri există un risc mai mare de infecție cu coronavirus.

În al doilea rând, nu trebuie să se formeze un grup mai mare de trei  persoane. În consecință, în cazul cuplurilor care au doi copii, aceștia nu pot fi însoțiți de ambii părinți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, însoțirea copilului de către un adult este obligatorie.

Prezentăm mai jos precizările făcute de către autorități:

Întrebare: Pot să scot copii afară la plimbare?
Răspuns: Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală. Nu veți merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieșirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoțirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.