News

În ce condiții poți părăsi localitatea după 15 mai și în când vom putea merge la munte sau pe litoral. Anunțul ministrului Tătaru

11.05.2020 | 17:57
In ce conditii poti parasi localitatea dupa 15 mai si in cand vom putea merge la munte sau pe litoral Anuntul ministrului Tataru
Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății, anunț ferm pentru elevi și părinți: "Semnele nu sunt încurajatoare" Sursă foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit în ce condiții vor putea românii să părăsească localitatea după 15 mai. Mai mult, Tătaru a explicat că se va renunța la declarația pe propria răspundere atunci când oamenii vor ieși din casă.

În ce condiții poți părăsi localitatea după 15 mai?

Cu toate acestea, guvernul nu va renunța la carantina instituționalizată și oamenii vor fi nevoiți să justifice cu documente unde vor să meargă atunci când părăsesc localitatea.

ADVERTISEMENT

„Documentele nu vor mai fi necesare în localitate! Suntem în platou, suntem pe aplatizare, dar am gestionat momentele sărbători pascale și week-end-ul 1 mai. Sperăm să observăm o scădere.

Vom menține carantina instituționalizată. Cei care sunt în autoizolare și nu vor să stea cu familia, pot intra la cerere în carantină instituționalizată.

ADVERTISEMENT

Virusul nu se mai transmite intracomunitar, dar se poate relua această transmitere”, a explicat Tătaru.

Care sunt motivele pentru care putem părăsi localitatea după 15 mai

Ministrul a dezvăluit o parte dintre motivele „întemaiate” pentru care oamenii vor putea părăsi localitatea după 15 mai. Cu toate că nu va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere, românii vor trebui să justifice cu documente atunci când pleacă în afara localității pentru un motiv întemeiat.

ADVERTISEMENT

„Se poate ieși din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, la munca câmpului, la o proprietate în altă parte. Vom avea o relaxare care va avea loc din 14 în 14 zile, în funcție de evoluție.

Deocamdată ne-am gândit să prezinte omul niște documente, dacă verbal nu se poate. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Eventual putem da o adresă unde mergem, acea adresă se poate verifica”, a explicat Tătaru.

ADVERTISEMENT

Întrebat de reporteri dacă o zi de naștere în familie sau un eveniment restrâns în familie se poate considera „motiv întemeiat”, ministrul Tătaru a răspuns afirmativ. În schimb, cei care așteaptă să plece la mare sau la munte nu pot să facă acest lucru deocamdată, însă măsurile vor fi reevaluate la 14 zile.

ADVERTISEMENT